‘Grote meerderheid zaterdagclubs tegen voetballen op zondag’

Tijdens de recente bijeenkomsten die de KNVB heeft gehouden blijkt een grote meerderheid aan clubs die momenteel op zaterdag spelen tegen de ‘zondag’ als verplichte speeldag. Dat meldt KNVB-functionaris Jorrit Smit op Twitter.

Clubs zijn over het algemeen tevreden over de competitie maar vooral zaterdagclubs hebben een voorkeur (90%) voor de huidige speeldag en een vaste speeldag. Slechts 27% van de zaterdagvoetballers is bereid om op zondag te gaan spelen. Ook vinden zij (38%), in tegenstelling tot het zondagvoetbal (76%) niet acceptabel om bij het weekendvoetbal de thuisploeg de speeldag te laten bepalen.

Wat tevens opvalt is dat nagenoeg alle voetballers een speeltijd van 17:00 of 18:00 niet ziet zitten. Vooral late zondagwedstrijden zijn voor de clubs onacceptabel.

Conclusie

De KNVB lijkt daardoor wederom weinig draagvlak te hebben voor het weekendvoetbal en lijkt in die opzet alleen te kunnen volharden dat het een eigen besluit neemt. Of dat besluit dan voor het district West 2 genomen of dat het landelijk ingevoerd kan en moet worden, is onduidelijk.

Overstap

Veel clubs in de regio dienden veel clubs bij de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal in de vierde of zelfs vijfde klasse te starten. Onder meer SC Feyenoord, Rockanje, OVV, Nieuwenhoorn en Nieuwerkerk stapten over en dienden in de vierde klasse te starten.

Foto: Twitter Jorrit Smit

Jorrit Smit@SmittieNr4

Inmiddels honderden bestuurders en voetballers gesproken over het standaardvoetbal in @KNVBWest2. Genoeg gepraat, op naar een goed voorstel. Oprechte dank voor alle tijd, input en open discussies van en met betrokkenen.

Andere Tweets van Jorrit Smit bekijken


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl