Guus Til hoeft niet terug naar Spartak Moskou

Guus Til hoeft deze zomer niet terug naar Rusland. De middenvelder werd afgelopen seizoen door Feyenoord gehuurd van Spartak Moskou, maar door maatregelen van de FIFA naar aanleiding van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne kan Til eventueel ook komend seizoen voor Feyenoord uitkomen.

Til wilde er vorige maand, vlak voor de finale van de Conference League tegen AS Roma, nog niet aan denken dat zijn eerste seizoen bij Feyenoord tevens zijn laatste zou kunnen zijn. Hij zou deze zomer volgens afspraak terugkeren bij zijn eigenlijke werkgever Spartak Moskou, maar die afspraken werden gemaakt voordat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uitbrak.

Door die oorlog besloot de FIFA dat buitenlandse spelers hun contract bij een Russische of Oekraïense club een jaar konden opschorten. Die maatregel is nu met een jaar verlengd, tot 30 juni 2023. Dat betekent dat Til komend seizoen niet bij Spartak hoeft te spelen. Of dat tot een tweede seizoen in het shirt van Feyenoord gaat leiden is nog niet bekend.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl