Handbal: DWS (m) nu tweede in hoofdklasse

REGIO – De handbalteams uit de regio hebben dit weekend weer wisselend gepresteerd ter afronding van de zaalcompetitie. DWS (m) staat momenteel tweede, maar maakt theoretisch nog kans op de titel. ,,Alleen moet koploper HVV tweemaal verliezen dan,” zegt coach Diana Zandwijk, die haar ploeg dit weekend simpel zag winnen van Quintus 3.

Ook eersteklasser Schielicht/Ventura (m) doet het met een derde plaats prima. In principe kan de ploeg in de eindstand nog een plekje stijgen, maar het resultaat van de nummers één en twee zijn nog niet verwerkt in de stand. WaterwegSport zet de uitslagen weer op een rijtje.

Hoofdklasse

Twist – Helius (m) 20-18 (11-6)

Twist (m) pakten een knappe zege op Helius in de hoofdklasse. In Vlaardingen werd het 20-18 voor de thuisploeg van coach Dennis Teeuw. ,,Vooral de veerkacht en vechtlust bezorgden ons de winst. Een prima teamprestatie,” vond Dennis Teeuw.

Quintus3–DWS (m) 29-33 (11-17)

DWS (m) waren te sterk voor Quintus 3. In dit duel kwam de Schiedamse formatie van coach Diana Zandwijk geen moment in de problemen. ,,De ploeg was op sommige momenten gewoon erg scherp,” vond Diana Zandwijk.

Twist – WPK/Westlandia 2 (v) 15-15 (9-10)

In een gelijkopgaande wedstrijd heeft Twist (v) met 15-15 gelijk gespeeld tegen het tweede team van WPK/Westlandia. ,,Van meet af aan liepen we eigenlijk achter de feiten aan. Het wilde eigenlijk niet echt zoals we hadden gehoopt,” gaf coach Bouke Troost aan.

Oliveo–DWS (v) 25-21 (15-12)

DWS (v) verloor dit weekend weliswaar, maar met opgeheven hoofd. Tegen koploper Oliveo kon coach Leopold Foussom slechts beschikken over negen speelsters. ,,Onze start was goed en we speelden heel gedisciplineerd,” vond Foussom.

Eerste klasse:

Sima Sport/Ventura –Vires et Celeritas (v) 37-20 (18-12)

Het verschil tussen kampioen Ventura (v) en Vires et Celeritas was groot ondanks de afwezigheid van bepalende speelsters als Roos Lockhorst (licht geblesseerd). ,,Het klasseverschil was te groot,” zei coach Vallie Kolditz. ,,Met een goede dekking en aanval hebben we ons eigen spel gespeeld.”

US 4 – Schielicht/Ventura (m) 28-30(10-13)

In Amsterdam was Ventura (m) pas de tweede ploeg die won van US4. Een prestatie van formaat voor de mannen van Joop Oranje. ,,We hebben van de laatste negen duels er acht gewonnen. Hierdoor is de druk groot geweest op de concurrentie. Tegen US 4 was het zwaar, maar als collectief hebben we fel gestreden en verdiend gewonnen,” zei Joop Oranje.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord