Handbal: Heren ARBO Rotterdam naderen top

Na een slechte start (verlies in en tegen Aalsmeer) werd thuis gewonnen van HVV’70. En verleden week het gelijkspel tegen DIOS uit Den Hoorn lijkt het erop dat de mannen van ARBO Rotterdam Handbal, die dit seizoen onder leiding staan van Arjan Koster, de weg omhoog hebben gevonden.

Vandaag staat laagvlieger Berdos op het programma, op papier moet dit twee punten opleveren. De start was echter voor de Noord-Hollanders 0-2, ARBO Rotterdam Handbal had op dat moment feitelijk zelf al 3 maal gescoord moeten hebben maar slap en slordig afronden hielden de Rotterdammers van de score af.

Onder aanvoering van de latere topscores (9 maal) Pascal Haak werd de achterstand snel omgebogen in een voorsprong en die werd langzaam groter. Maar aanhoudend matig spel, slecht afronden, foute passes en minder alert  verdedigen hielpen de mannen van Berdos terug in de wedstrijd. Ruststand 14-14.

Wat er in de kleedkamer gezegd is en hoe dat verhaal overgebracht is weten alleen degenen die aanwezig waren. Dat het gewerkt had is zeker want er werd de tweede helft uit een ander vaatje getapt. Al snel werd en een verschil van 6 punten gemaakt en dat maakte het mogelijk voor coach Arjan Koster om twee junioren te laten debuteren.

Tjeerd Dompeling (2000) pakte zijn doelpuntje mee en gaf zo glans aan zijn debuut. Thomas Houtepen (2002!) stond ook zijn mannetje en in de laatste aanval speelde het team hem vrij en pikte ook hij zijn doelpunt mee. Thomas had daarvoor Pascal al twee maal in stelling gebracht en had dus een prachtig debuut.

Eindstand 35-25

Scores:

Pascal Haak 9; Jorne Douven 7; Lazar Popov, Pas van Aart en Sander Broeders allen 4; Tim Husson 3 en Zeno Canninga, Tjeerd Dompeling, Thomas Houtepen en Boy van Eijk allen 1.

 

Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen E.H.C.

 

Stand na 4 wedstrijden: Olympia’89/DOS’80 – Hercules 7 punten; DIOS – Sittardia – Aalsmeer – Arbo Rotterdam Handbal – EHC 5 punten


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl