REGIO – De handbalsters van S.C. Twist moesten in een uitwedstrijd aantreden tegen ROAC uit Rijpwetering. De handbaldames waren enigszins gehandicapt door het ontbreken van Claudia Evers (ziek) en Jill Dijkstra (werk).

Bij SC Twist was duidelijk de wil aanwezig om snel afstand van ROAC te nemen zodat de tegenstander niet in de wedstrijd kond groeien. Via enkele afstandsschoten namen de vlaardingse dames direct afstand. De verdediging, de laatste weken uitstekend op dreef en een van de sterke punten, sloot deze keer wat minder waardoor ROAC regelmatig bleef scoren en in de buurt van S.C. Twist kon blijven. Het rustsignaal kwam bij een 7 – 10 voorsprong voor S.C. Twist.

Na de pauze een agressiever S.C. Twist die direct de touwtjes stevig in handen namen en langzaam afstand namen van ROAC. Via enkele snelle aanvallen en veel beweging werd de verdediging van ROAC uit elkaar gespeeld en scoorden de dames viermaal achtereen. De handbalsters van S.C. Twist bleven continue druk zetten op de verdediging en liepen uit naar een comfortabele 13 – 24 voorsprong.

De laatste 10 minuten lieten de dames van S.C. Twist de teugels vieren waardoor de dames van ROAC de score een iets dragelijker aanzien konden geven.
De dameshandbalsters van Twist bepaalden hiermee een redelijk eenvoudige verdiende overwinning met 17 – 25 op ROAC.

Volgende week zondag staat de semi-derby tegen Ventura uit Schiedam op het programma die ongeslagen aan kop gaan ; aanvang 13.20 uur in de Westwijkhal.

Overige resultaten
De handballers van DWS hebben afgelopen weekend in de tweede divisie een nederlaag moeten slikken tegen Gemini: 28-25. In de hoofdklasse verloren de dames van DWS met 32-17 van WHC uit Den Haag. Sima Sport/Ventura (v) won thuis knap met 28-19 van Goodflooring HMC. De mannen van Schielicht/Ventura wonnen in de eerste klasse nipt van Snelwiek 2: 22-19.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie