Handbal: Sima Sport/Ventura opent met zege op nieuwe sportcomplex

SCHIEDAM – Op de openingsdag van het Sportpark Willem-Alexander werd de dag vol festiviteiten afgesloten met de eerste zaalwedstrijd in de hoofdklasse van Sima Sport Ventura DS1. Deze werd door de formatie van coach Vallie Kolditz winnend afgesloten. Westlandia werd met 29-13 op zij gezet in het eerste duel van de hoofdklasse.

Het ruim toegestroomde publiek zag de thuisploeg aarzelend aan de wedstrijd beginnen. Met name de overgang van de verdediging naar de aanval werd door de tegenstander te vaak onderbroken waardoor het tempo in de wedstrijd te laag was. D,,oor onzorgvuldigheid in de passing maakte de ploeg te veel fouten en kon daardoor geen afstand nemen van de tegenstander,” zei Vallie Kolditz.

Naarmate het duel vorderde ging de verdediging van Ventura steeds beter functioneren zodat na 20 minuten een stand van 6-4 op het scorebord stond. De dames van Westlandia werden door de offensieve verdediging van Ventura ver weg gehouden van de cirkel. Daarnaast ging de aanval steeds beter te draaien zodat bij rust een verschil van 4 op het scorebord stond: 10-6 In de tweede helft werd door Ventura met een hoger tempo gespeeld, na 10 minuten was de stand al naar 16-9 opgetrokken. De wedstrijd werd daarna gedegen uitgespeeld tot een eindstand van 29-13.

Overige uitslagen regioteams

Tweede divisie:

Swift – DWS (m) 23-25

Hoofdklasse:

DWS – Twist (v) 18-25

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie