Handbal: Ventura heren op weg naar kampioenschap

Voorhout – Zaterdag heeft ’t Schielicht-Ventura HS1 na een zenuwslopende strijd in Voorhout een overwinning behaald op kampioenskandidaat Foreholte HS1. Vrijwel de gehele wedstrijd ging het gelijk op tussen de teams, wat mede te danken was aan keepers Stijn Leusink en Ruben Roggeband.

Kort voor het einde liep Ventura tegen twee tijdstraffen aan, waardoor het met 4 man tegenover 6 kwam te staan. Wat door Foreholte eenvoudig uitgespeeld had moeten worden, werd voorkomen door Kenny van den Bosch. Hij onderschepte een halve minuut voor tijd de bal en scoorde vanuit de break-out het winnende doelpunt: 28-29.

“De wisselvallige beslissingen van de wedstrijdleiding deden de wedstrijd geen goed, maar we hebben gewonnen op karakter. Het is echt een teamprestatie,” zei coach Rob Mooij met schorre stem.

Gelijkspel was niet voldoende, alleen bij winst kon Foreholte van het kampioenschap afgehouden worden. Door de winst kan Ventura op 24 maart in eigen huis het kampioenschap binnenhalen, als ze winnen van Westlandia.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl