Handbalcompetities ten einde; geen kampioen, promotie en degradatie

Het seizoen 2019/2020 wordt door de uitbraak van het coronavirus niet uitgespeeld. Dat heeft het NHV zojuist bekendgemaakt.

Gelijktijdig meldt de bond dat het huidige seizoen geen kampioenen, promovendi en degradanten kent. “De competitie was in veel gevallen nog in een dusdanige beslissende fase, dat het niet verantwoord is de promotie- en degradatieregeling te handhaven”, is te lezen op de website van de bond.

Een vereniging kan bij het bondsbestuur aangeven met een team vrijwillig te willen promoveren of te degraderen. Het bondsbestuur zal vervolgens kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Waar er meerdere gegadigden zijn voor één plek, wordt op basis van het principe ‘huidige stand is eindstand’ beoordeeld wie er het meeste recht heeft op promotie of degradatie.

Rechten tot het spelen van Europees handbal zullen worden verdeeld op basis van de eindstand in de reguliere competitie. Rechten tot directe plaatsing voor de achtste finales van de nationale beker in het seizoen 2020/2021 vallen terug naar de eindstand van de reguliere competities.

Bron: Handbalinside


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl