Handbaldames S.C. Twist sluiten eerste helft zaalseizoen goed af

REGIO – De handbalsters van S.C. Twist speelden afgelopen weekend een thuiswedstrijd tegen Goodflooring H.M.C./HVM uit Raamsdonkveer waarmee zij samen op de gedeelde zesde plaats stonden. Beide teams moesten winnen om niet te ver achter te raken op de bovenste plaatsen waardoor een felle wedstrijd ontstond.
De dames van S.C. Twist begonnen goed aan de wedstrijd en namen door het goed uitspelen van enkele vrije worpen direct een 6 – 2 voorsprong.  Goodflooring H.M.C. zag het gevaar van de opbouwspeelsters en ging agressiever verdedigen waardoor de opbouwers van Twist geïrriteerd raakten en zich zelf uit de wedstrijd haalden. Tevens werden er veel vrije kansen gemist. Ondanks uitstekend keeperswerk van Joy Parlevliet, die onder meer 2 strafworpen stopten,  nam Goodflooring H.M.C. het initiatief volledig over en nam een 6 – 9  voorsprong. Aan het einde van de 1e herstelde de handbaldames van S.C. Twist zich iets en maakte vlak voor het rustsignaal de aansluitingstreffer. De rust brak aan bij een 9 – 10 achterstand van S.C. Twist.
In de tweede helft een zelfde beeld, S.C. Twist kon iedere keer op gelijke hoogte komen waarna Goodflooring H.M.C. weer 1 punt voorsprong nam. Halverwege de 2e helft kreeg de agressieve verdediging van H.M.C. enkele tijdstraffen;  de dames van S.C. Twist speelden het numerieke overtal uitstekend uit waardoor zij eindelijk weer op voorsprong kwamen.  Door collectief en keihard te blijven werken in de verdediging en vandaaruit snel in de tegenaanval te gaan nam S.C. Twist vlak voor tijd een beslissende voorsprong van 3 punten. Het eindsignaal kwam na een spannende wedstrijd met zeer veel strijdlust van beide teams bij een 20 – 18 voorsprong.
Door deze overwinning blijven de handbaldames van S.C. Twist in het linkerrijtje staan. Komende twee weken zijn de handbaldames van S.C. Twist vrij, waarna op 7 januari de moeilijke uitwedstrijd tegen HV Heerle op het programma staat.
Overige resultaten
In de hoofdklasse D hebben de dames van Sima Sport/Ventura de draad weer opgepakt. De koploper won dit weekend vrij simpel van NEA met 35-24. Op hetzelfde niveau verloor DWS (vr) thuis kansloos met 27-36 van RHV.
De handballers van DWS sluiten de eerste competitiehelft als nummer vier af. In Weert werd zaterdag in de tweede divisie tegen Rapiditas met 32-32 gelijk gespeeld. Coach Diana Zandwijk liet de 15-jarige Jordan Beukman debuteren, die ook direct goed was voor twee treffers.
Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie