VLAARDINGEN – De wedstrijd die al maanden in ieder, zichzelf respecterend voetbalfan, zijn agenda staat omcirkeld, is vanavond ten prooi gevallen aan de zaterdag kwekkers. VFC (za) was met 3 – 2 te sterk voor HBSS. Aaron de Bruin onderscheidde zich met een hattrick waardoor de Kwekkers zich op kunnen maken voor het kampioenschap en HBSS zich vol moet richten op het behalen van de nacompetitie waarvoor de ploeg op het moment goede papieren heeft.

De derby die altijd garant staat voor spanning en strijd kreeg de afgelopen weken een extra boost. HBSS versloeg directe concurrent van de kwekkers, Zuidland op eigen terrein met 3-1. Een ietwat verrassende uitslag die de geel/zwarte vast en zeker de ogen heeft doen openen.

Direct na het beginsignaal wordt duidelijk dat de Schiedammers zijn gekomen voor de volle buit. Opnieuw hoopt de equipe van Wolters zich te mengen in de kampioensstrijd tussen VFC (za) en Zuidland. De club uit Schiedam probeert de Vlaardingers hoog op hun eigen helft vast te zetten. Maar al snel spelen de kwekkers zich onder de druk vandaan, en al na 1 minuut ligt de bal tegen de touwen. Na razendsnel combinatiespel over de linkerflank weet Ket uiteindelijk de Bruin te vinden, die de bal via de paal binnen kopt.

De 1-0 brengt de bezoekers echter niet van slag die hoog druk blijven zetten. Zowel HBSS als VFC (za) krijgen hierdoor regelmatig wat kansen.
Het duurt echter tot de 35e minuut totdat er opnieuw gescoord wordt. De kwekkers spelen zich opnieuw onder de druk van HBSS vandaan, en via een vlijmscherpe counter wordt de 2-0 gemaakt. Brouwer sprint de gehele rechter flank over, legt terug op randje 16 en de Bruin schuift zijn 2e van de avond binnen.
De oranje hemden weten echter snel terug te slaan. Een verdekt schot van Zimmerman is keeper Verkade te machtig, en na enkele minuten is de stand alweer 2-1.

De tweede helft het zelfde beeld. HBSS probeert diep op de helft van VFC (za) druk te zetten, maar de zaterdag kwekkers spelen zich vaak probleemloos onder de druk vandaan.
Direct na rust een gevaarlijk aanval van HBSS, die via een halve omhaal net over het doel zeilt. Niet veel later is het dan wel raak voor de bezoekers, die in de 55e minuut de stand terug weten te brengen naar 2-2.
Ook de Vlaardingers blijken echter over veerkracht te beschikken. Een slecht genomen achterbal van doelman Tenekecioglu wordt verovert door de ingevallen Bokx. Deze geeft af op de Bruin, die vervolgens in de 67e minuut zijn 3e van de avond binnen lobt.
In het resterend kwart van de wedstrijd over en weer een aantal gevaarlijke kansen. Trainer van Loenen besluit daarom Timmers in te brengen voor de Bruin als extra slot op de deur. Uiteindelijk weten de kwekkers de 3-2 over de streep te trekken.

Met de winst van VFC (za) op HBSS zijn de zaterdag kwekkers weer een stapje dichterbij het Kampioensschap. Na 14 wedstrijden gespeeld te hebben, hebben de Vlaardingers een voorsprong van 5 punten. Maar met nog iets minder als een halve competitie te gaan willen de kwekkers zich nog niet rijk rekenen. ‘We hebben vanavond een leuk ‘gaatje’ geslagen, maar we zijn er nog niet. We ontvangen Zuidland nog, en als we een keer onverwacht puntverlies lijden kunnen we er zomaar weer onder staan’, aldus van Loenen.

Aankomend weekend ontvangt VFC (za) – GHVV ‘13 om 17.00 uur aan de Sportlaan. HBSS gaat op bezoek bij Rijnmond Hoogvliet Sport en speelt om 14.30 uur.