HBSS bijt zich stuk op fysiek SV Duindorp

Schiedam – Op een door de regen kletsnat kunstgrasveld op Harga trad HBSS, in de voor hen qua tegenstanders onbekende poule 3B, vandaag voor de eerste wedstrijd aan tegen  SV Duindorp.

De qua samenstelling ten opzichte van vorig jaar op vele plaatsen veranderde brigade van de gedreven trainer Toon Wolters begon goed aan het duel. Eerst was bij een diepe bal de keeper van Duindorp net iets sneller bij de bal dan Naigy Klepke en in  de 13e minuut kwam uit een afgeslagen corner van Klepke de bal voor de voeten van Rachid Bouali. Maar zijn schot werd geblokt. Twee minuten later kreeg dezelfde speler op 14 meter vd goal een hele grote kans maar hij schoot te slordig  de bal over het doel.
Daarna kwam er wat meer evenwicht in het spelbeeld. Resulterend in een gevaarlijk schot van de rechtsbuiten van Duindorp over het doel van de thuisploeg.
In de 33e minuut wist de gedreven spelende rechtsback Gento Brokling met een prima pass Klepke te bereiken.  Deze gaf een mooie steekpass op Yordi Molendijk maar de keeper was net weer iets sneller bij de bal.

De rest van de eerste helft probeerde Duindorp hun lange voorwaartsen met hoog gegeven ballen te bereiken maar de verdediging onder leiding van Levi Spencer en Danny Fellinger hield gemakkelijk stand. Na een prima pass van weer Klepke op rechtsbuiten Molendijk kwam de bal door het gladde veld toch weer in de handen van de keeper terecht. Zonder bijtelling van speeltijd floot vrij snel daarna de scheidsrechter voor het rustsignaal van de eerste helft waarin HBSS het betere van het spel had.

Na rust kantelde dat beeld. Duindorp schakelde over op fysieker en feller spel.
In de 47ste minuut tikte keeper Erik Peters een schot stijlvol over de lat. Twee minuten daarna wist hij op miraculeuze wijze  twee keer achter elkaar met reddingen een achterstand te voorkomen. Daarna wist Duindorp in de 51ste  minuut echter toch op 0-1 te komen. Een diepe bal werd door de spits over de uitgekomen Peters gelobt.

In de 55ste minuut profiteerde Duindorp van een  op een hoge bal mistastende Peters waardoor de stand 0-2 werd.. In de 58ste minuut pareerde de keeper echter weer prima een schot.
HBSS kwam echter niet meer in zijn spel van voor de rust en moest in de 72ste minuut via een afstandsschot zelfs de 0-3 incasseren. Met deze stand ging Duindorp nog makkelijker voetballen. HBSS wilde het thuispubliek toch nog op in ieder geval een spannend slotkwartier trakteren maar een vrije trap van Klepke en een kopbal van de ingevallen Alex Mokveld waren een prooi voor de keeper van Duindorp.
Al met al een teleurstellende start voor het team van Wolters.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl