HBSS boekt verdiende bekerzege

Op een snikheet Hargapark wisten de mannen van trainer Toon Wolters een meer dan verdiende bekeroverwinning te boeken op SV Den Hoorn, die een klasse hoger in de eerste klasse speelt.

Het eerste kwartier hadden de oranjehemden het lastig. De tegenstander zette hoog druk en HBSS had moeite om daar onderuit te voetballen. Na die periode gooide de thuisploeg de schroom van zich af en kreeg zeker qua voetballend vermogen de overhand ondanks dat een aantal potentiele basisspelers niet aanwezig was of minder fit op de bank zat.

Ook in de tweede helft hadden de Schiedammers het betere van het spel

Zeker Kevin Santos was met zijn snelheid een ware plaag voor de verdedigers van Den Hoorn. Het is dat de rappe aanvaller in zijn eindpass nog wat slordig was anders had de thuisploeg al eerder op voorsprong kunnen komen.

Ook Zakaria Amrani was dicht bij de openingstreffer maar stuitte op de keeper. Verder was de van een blessure herstelde Junior Albertus als invaller nog dicht bij een doelpunt. Ondanks de hitte bleef de thuisploeg volharden in hard werken waarbij ook Adnane Taharri als vervanger van de afwezige Stefano Goncalves een verdienstelijke partij speelde. Het harde werken in samenhang met het voetballende vermogen leidde ren kwartier voor tijd uiteindelijk tot resultaat. Ronald Anthony wist Naigy Klepke, die ook niet helemaal okselfris was, te bereiken en met een halve volley schiet hij met binnenkant links de 1-0 tegen de touwen.

De brigade van Wolters kwam niet meer in de problemen. Volgende week volgt de laatste bekerwedstrijd tegen Heinenoord. De Schiedammers hebben overleving van de poule nog in eigen handen.

Foto: HBSS

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl