In Spijkenisse heeft HBSS de ploeg van trainer Toon Wolters een zwaarbevochten maar verdiende overwinning geboekt op SC Botlek.De Schiedammers begonnen in verband met blessures al gewijzigd aan de wedstrijd en moesten na tien minuten ook Yassine Belghar geblesseerd vervangen.

In de 20ste minuut verzond Levi Spencer een lange bal op Naigy Klepke die daarna met zijn linkervoet Marruchen Zimmerman wist te bereiken waardoor HBSS op een 0-1 voorsprong kwam.
Omdat de Schiedammers het daarna positioneel niet goed oppakten kwamen ze onnodig in de verdrukking en kwam de thuisploeg via een afstandsschot op 1-1. Daarna moest keeper Serhan Tenekecioglu een paar keer prima handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

In de rust stipte Wolters zijn ploeg de pijnpunten aan en na de rust stond er zoals de laatste weken weer een hechte ploeg. Nu werden er wel vuile meters voor elkaar gemaakt en drukten de oranjehemden de thuisploeg continue naar achteren. Hun keeper Patrick Hartman ontpopte zich tot uitblinker in de tweede helft. Eerst stuitte de weer goed spelende Leroy van Bueren op hem, even later ging een kopbal van Berkan Bayraktar via de keeper en lat over. Hetzelfde gebeurde bij een kopbal van Leroy van Bueren en Levi Spencer zag een kopbal in het zijnet belanden. Nadat Samir Bouchattaui een bal naast schoot leek de uitploeg onnodig puntverlies te gaan lijden.

Een kwartier voor tijd maakte een verdediger van Botlek onnodig hands waardoor HBSS uit een strafschop via Naigy Klepke op een 1-2 voorsprong kwam. Keeper Hartman wist daarna nog twee kopballen van Marruchen Zimmerman en invaller Ippy Kizilay te pareren waardoor het spannend bleef. De thuisploeg schoot uit een vrije trap nog op de lat maar drie minuten later floot de scheidsrechter af.
Trainer Wolters was vooral content met de discipline die zijn mannen de tweede helft op de mat legden.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl