HBSS in Schiedamse derby overtuigend langs Kethel Spaland (+Video)

Een goed bezocht Harga , na afloop de klanken van Demi de Groot en op het veld een overtuigend HBSS. Dat waren de ingrediënten van de Schiedamse derby die op het Sportpark aan het Trimpad werd gespeeld vandaag. HBSS trok fel van leer en had zich goed opgesteld op de ploeg van Ben Hoogwerf. Constante dreiging van de razendsnelle Joel Meijnckens en gedegen defensieve arbeid onder leiding van de ervaren Siebren Hoekstra en Leroy van Bueren maakte dat Kethel Spaland voetballend er eigenlijk niet aan te pas kwam. HBSS dacht door Meijnckens de 1-0 te maken maar scheidsrechter Scherpenhuijzen zag de bal onderweg aangeraakt door een Oranje hand. Uit de directe tegenaanval kwam plots Janick vd Meer vrij voor Steven Lugtmeier en met enig geluk verdween het speeltuig in het doel, 0-1 geheel tegen elke verhouding in.

Hoe groot was de ontlading toen good old Marruchen Zimmerman even later voor de gelijkmaker zorgde . In de vreugde trok “Zimmie” zijn shirt half over de schouders maar helaas voor de leidsman genoeg voor een geel kartonnetje.

 

Op slag van rust de uitgelezen kans voor de thuisploeg op voorsprong te komen toen Klepke aan mocht leggen vanaf 11 meter, na een overtreding binnen de zestien op de opgekomen Santos Oliviera. Klepke , normaal gesproken een zekerheid , trof een bekwame Hortensius die de bal uit de rechterhoek ranselde . (Video) Ruststand 1-1.

 

 

De tweede helft eenzelfde beeld alleen werd deze opgeluisterd door twee wonderschone HBSS doelpunten. Eerst was het Mellah die van een meter of 18 de bal in liet slaan en een kwartier later krulde de ingevallen Saglam de bal van gelijke afstand zeer beheerst achter de KS-goalie. In de slotminuten werd nogmaals een doelpunt , nu van de opgekomen van Bueren, afgekeurd waardoor HBSS bleef steken op een bovenal verdiende 3-1 zege.

 

Vandaag liet de ploeg zien, na een hectische en rommelige voorbereiding , waarin meerderen besloten het Oranje schip te verlaten , dat er zeer degelijk rekening moet worden met de ambities van Team Wolters. De zeperd vorige week tegen OVV vergetende dient deze weg volgende week een vervolg te krijgen in de altijd lastige uit match bij Vierpolders. Vorig seizoen kwam daar een verschrikkelijke blamage toen de eiland bewoners een zeer tegenstrijdige 1-0 zege behaalden op een erbarmelijk veld waarbij de voorwaartsen van HBSS verzuimden meer dan een dozijn opgelegde kansen om zeep te helpen. Met recht een revanche mogelijkheid dus.

Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl