HBSS onnodig onderuit tegen Schipluiden

Schiedam – Op een zonnig Harga begon het HBSS van oefenmeester Toon Wolters aan hun wedstrijd tegen het eveneens op 1 punt staande Schipluiden met als opdracht de 3 punten binnen te halen. De oranjehemden misten nogal wat spelers. Nieuwkomer Straver herstelt nog van een bij een van de eerste oefenwedstrijden opgelopen enkelbreuk. Miloud Bel Hassani  heeft een enkelblessure, Alex Mokveld een schouderblessure,  terwijl Danny Fellinger en keeper Erik Peters  ontbraken vanwege vakantie. Roy van Zon begon i.v.m. bovenbeen klachten vanaf de bank. Wel begon de fysiek sterke Junior Albertus aan zijn eerste wedstrijd voor HBSS.
Het eerste gevaar kwam van de bezoekers via een schot vanaf een meter of acht in de linker benedenhoek.. Deze werd keurig gekeerd door inval doelman Devin de Heij. HBSS  was voor het eerst gevaarlijk via een gekruld schot van Naigy Klepke.
In de 21ste minuut moest Devin de Heij weer prima redden op een schot. Vier minuten later strandde de bal na een slalom van Rachid Bouali in de handen van keeper Perry van Oeveren van Schipluiden.
Nadat een schot van Junior Albertus in de 29ste minuut over het doel van Schipluiden verdween kwam kort daarna Schipluiden op 0-1, waarbij keeper De Heij werd verrast door een schot in de linker benedenhoek van de technische Marnix Reisenweber . De keeper verrichtte in de 33ste minuut wel weer een goede redding na een hachelijke situatie vanuit een verre inworp voor het doel.
Een minuut later moest rechtsback Gento Brokling met een hoofdwond gewisseld worden voor Ronaldo.
In de 36ste minuut mislukte een schot van Yordi Molendijk omdat hij uitgleed.  Zo werd de rust met de stand 0-1 bereikt na een eerste helft waarbij de bezoekers het meeste balbezit hadden.
Wolters wist zijn ploeg qua spirit en beleving goed uit de kleedkamer te krijgen. In de 52ste minuut  kwam Naigy Klepke met de bal aan de voet van links naar binnen zijn effectvolle trap in de benedenhoek kon door de keeper met moeite gekeerd worden waarna Junior Albertus er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te tikken.
HBSS ging steeds meer drukken. In de 58ste minuut kon Rachid Bouali vanaf zo’n 12 meter op goal schieten maar een actie teveel resulteerde in balverlies en een gemiste kans op de 2-1. Bijna vanuit de tegenaanval viel de 1-2 aan de andere kant na een prima voorzet van wederom Reisenweber.
De oranjehemden richtten zich weer op en kregen via schoten van Danny Schaap en Molendijk kansen op de 2-2.
Het was alsnog de ingevallen  Ayrton de Brito Almeida die de verdiende gelijkmaker binnen schoot met nog 20 minuten te spelen.
HBSS verzuimde door te lang dralen nog een paar maal om de mogelijkheden te benutten. Net zoals vorige week kreeg men daarvoor in de laatste minuten de rekening gepresenteerd. Een afstandsschot van buiten het stafschopgebied hobbelde via de binnenkant van de paal het doel in, 2-3. Twee minuten later lieten zes man van HBSS zich verrassen door een verre inworp waarna Schipluiden met de 2-4 veel te veel van het goede kreeg.
Na afloop was trainer Toon Wolters zwaar teleurgesteld: ” We laten ons eerst slaan voordat wijzelf terugslaan en dat tot twee maal aan toe. Positief was de wilskracht om terug te knokken, teleurstellend het onnodige eindresultaat. Waar wij zelf een aantal keren verzuimen de trekker over te halen, staan we nu met lege handen.”
Foto: Mischa keemink

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl