HBSS vergeet duel te beslissen

SCHIEDAM – In de zaterdag derde klasse is HBSS op een 1-1 gelijkspel blijven steken tegen het Westlandse Naaldwijk, voorheen een stabiele tweedeklasser.

De eerste 18 minuten was Naaldwijk de ploeg met het meeste balbezit. Dit leverde  trouwens geen enkele kans op. HBSS kwam wat beter in het spel en creëerde wat kansen. In de 30e minuut moest de doelman van Naaldwijk een vrije trap van zo’n 25 meter van Naigy Klepke lossen maar hij wist de bal in tweede instantie voor wat instormende HBSS-spelers onder controle te krijgen. In de 34ste minuut bereikte een prima pass van Gento Brokling de diepgaande spits Yordi Molendijk.

Zijn prima schot in de linkerbeneden hoek werd nog ternauwernood door de keeper tot corner verwerkt.
In de 40ste minuut kreeg Naaldwijk hun enige kans in de eerste helft. De bal werd door de diepgaande middenvelder niet alleen over de uitkomende keeper Erik Peters maar ook over het doel van de oranjehemden gelobt.
In de 44ste minuut ging Molendijk alleen op de keeper af. In plaats van breed te leggen op de meegelopen Klepke besloot hij zelf te schieten.  Zijn schot werd echter geblokt. Met 0-0 werd de rust bereikt.

Met Roy van Zon voor  Danny Schaap,  die na 14 maanden blessureleed zijn rentree in de basis had gemaakt, begon HBSS aan de tweede helft op de prima bespeelbare grasmat. In de 50ste minuut vloog een afstandsschot van 25 meter van weer Klepke rakelings over de lat.
Naaldwijk stelde daar in de 57ste minuut een ook al hard schot over het doel van HBSS tegenover. Na een via Levi Spencer prima opgezette aanval werd het schot van Molendijk geblokt. Beide ploegen gingen voor de winst in dit intense duel. In de 80ste minuut resulteerde dit in de 0-1 voor HBSS. Het schot van de vlak daarvoor ingevallen Nathan de Jager verdween via een been van een Naaldwijk-verdediger over hun keeper heen in het doel.

In de 86ste minuut kwam een steekpass van Rachid Bouali bij Klepke terecht. Normaal gesproken is zo’n kans een zekerheidje voor deze speler maar hij mikte de bal in het een tegen een duel met de keeper langs de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna wist ook De Jager een kans niet te verzilveren. Een ongeschreven wet in de voetballerij trad in werking. Waar HBSS de kansen miste viel in de voorlaatste minuut de 1-1 aan de andere kant. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en vergat het strijdende HBSS de drie punten mee naar Schiedam te nemen. Na afloop was de gedreven Wolters teleurgesteld in het resultaat. ” Als je de kansen niet maakt weet je dat je de deksel op je neus krijgt. Wij hebben als team prima gestreden maar belonen ons vandaag niet”.

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl