HBSS vergeet zichzelf te belonen

Schiedam – Op een winderig Harga leed HBSS een onverdiende maar dure 0-1 nederlaag tegen mededegradatiekandidaat Duno. Die nu veilig zijn en vandaag vooral hun uitblinkende keeper Jeffrey van Vliet mochten bedanken. In theorie kan HBSS nog rechtstreeks degraderen of de nacompetitie voor degradatie nog ontlopen maar in het laatste geval moet er nog twee keer gewonnen worden en moeten de overige uitslagen in hun voordeel vallen.
De eerste helft was HBSS de enige van de twee teams die aanspraak op een voorsprong mocht maken. In het eerste kwartier ging een kopbal van Junior Albertus naast evenals een schot van Rachid Bouali. Vanaf de 24ste minuut wist Naigy Klepke de aandacht op zich te vestigen. Een schot was eerst nog te zwak om keeper Van Vliet te verrassen. Maar kort daarna verschalkte de aanvallende middenvelder met een knappe passeerbeweging twee tegenstanders, de breed gelegde bal werd door de hard werkende Yordi Molendijk vanaf de rand strafschopgebied over geschoten. Tien minuten voor rust passeerde Naigy Klepke weer twee tegenstanders maar zijn vlammende schot werd miraculeus door Van Vliet uit de linkerkruising geranseld. Vlak voor rust wist de Duno-keeper met een uiterste krachtsinspanning een effectvolle vrije trap van dezelfde Klepke nu uit de rechterhoek te tikken.
In het eerste gedeelte na rust was de brigade van Toon Wolters het een beetje kwijt. In die periode wist de Haagse ploeg uit het niets te scoren(0-1). Keeper Erik Peters was kansloos op een schot van dichtbij.  Daarna pakten de Schiedammers het initiatief weer en gokte Duno weer op de counter.
Dat resulteerde in schoten naast van Zakaria Amrani en Naigy Klepke. Daarnaast had HBSS de scheidsrechter niet mee. Eerst controleerde linksback Michail Toet binnen de zestien de bal met zijn borst en daarna duidelijk met zijn arm. Vlak daarop draaide Naigy Klepke, het laatste gedeelte in de spits vanwege het geblesseerd uitvallen van Albertus, binnen dezelfde zestien kort weg bij zijn directe tegenstander, werd neergehaald maar wederom deed de scheids of zijn neus bloedde tot frustratie van heel HBSS. Met nog tien minuten te gaan bleef Wolters zijn ploeg naar voren dirigeren.
De verdedigers onder leiding van Levi Spencer en Faisal Mellah en de middenvelders bleven vol gas hun tegenstanders bespelen en probeerden de voorwaartsen te bedienen. Rechtsback Yordi Molendijk ging met een mooie actie langs twee tegenstanders en gaf een strakke voorzet.  Naigy Klepke kwam net niet goed met zijn passen uit en kopte de bal over.
Met nog drie minuten te spelen kwam de bal onverwachts uit de kluts voor de voeten van Zakaria Amrani maar zijn schot van drie meter van de keeper miste kracht.
In de laatste minuut legde Ruchen Pieternella met een mooie Zidane-beweging twee tegenstanders in de luren maar zijn prachtige schot werd weer door Duno-keeper  Van Vliet met een katachtige reactie tot corner gewerkt.
Kort daarna dropen de HBSS-spelers moegestreden en teleurgesteld af.
Trainer Toon Wolters klonk vol ongeloof:” In de rust heb ik de ploeg aangegeven zo te blijven voetballen dan komt normaal gesproken het doelpunt vanzelf. Maar het zit dit seizoen niet mee. Hun enige kans wordt een doelpunt en de scheidsrechter moet een 100% penalty geven bij de overtreding op Naigy en ook de handsbal laat hij lopen. Duno dus effectiever en wij vergeten ons zelf te belonen. “
Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl