Schiedam – In een voor het publiek zeker vermakelijke wedstrijd , die voor beiden teams gold als generale oefening voor de competitie start aanstaande zaterdag , heeft HBSS ‘de punten’ in eigen huis weten te houden tegen kersverse tweedeklasser CION. Beiden teams zijn in de afgelopen periode aardig versterkt danwel aangevuld met als meest recente ontwikkeling dat beiden een speler van het opgeheven zondag team van Leonidas binnen kregen. Deze spelers , bij CION middenvelder Ilyas Chouaibi en bij HBSS doelman Joao Fortes Almeida, maakten allebei hun debuut deze avond.
De wedstrijd was goed om aan te zien en bij vlagen speelden beiden teams het tempo dat de trainers graag willen zien. CION was alert bij een onachtzaamheid in de Schiedamse defensie en kwam hierdoor net voor rust op een 0-1 voorsprong wat ook de stand na 45 minuten was . Na rust was er eerst een grote kans , wellicht de grootste van de wedstrijd , voor Klepke maar hij stuitte op de Vlaardingse goalie. Gaandeweg de tweede helft nam HBSS het heft meer in handen en een kwartier voor tijd rondde Klepke een mooie aanval nu wel goed af en bracht daarmee de 1-1 op het scorebord.
Niet veel later nam Tijdeman een zelf verdiende vrije trap , net buiten het zestienmeter gebied,  snel en stak daarmee Asdalmis weg. Deze leek op de achterlijn afgetroefd te worden door een CION verdediger maar de sluwe aanvaller vocht zich terug en ontfutselde de bal. Adsalmis gaf voor en vond daar de vrijstaande Grootenboer die aan kon leggen voor de winnende treffer. Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter Steenbergen voor het einde en aldus wist HBSS een mooie zege te behalen op de goeie en gedegen ploeg van oefenmeester van den Bergh .
Neutraal gezien kan gezegd worden dat beiden verenigingen een stabiele en attractieve ploeg hebben die in hun competities minimaal een rol van betekenis moeten gaan spelen.  CION begint met een uit wedstrijd bij SV Charlois terwijl de Wolters brigade thuis tegen Vierpolders af zal trappen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl