Heren ARBO Rotterdam Handbal laten de punten onnodig achter in Sittard

Sittard – Na verleden week te veel kansen gemist te hebben en na een week scherpe training waren de verwachtingen hoog. Helaas kwam dit er niet helemaal uit in het begin van de wedstrijd. Was het feit dat de chauffeur van de touringcar zich in de vertrektijd had vergist en de daardoor late aankomst in Sittard daar de reden van, who knows.

Feit was wel dat de afronding niet scherp was en er matig verdedigd werd waardoor Sittardia uit kon lopen tot een maximale voorsprong van 3 punten. Het tweede deel van de eerste helft was zeker voor de mannen van ARBO Rotterdam Handbal. De achterstand werd ingelopen en er werd zelfs een drie punten voorsprong genomen. Echter vanaf dat moment werd er weer veel gemist, werd er matig verdedigd en stapelde de individuele fouten zich op. Er werd weer gepraat met als gevolg dat er met een ruststand van 17-17 gerust werd.

Na de thee was het etam op enkele plaatsen gewijzigd omdat Emir Omerovic last van zijn aag had en bij Pascal Haak speelde de blessure te veel op. Of dit de reden was is niet duidelijk maar er werd voortgegaan zoals de eerste helft geëindigd was. Slordig onsamenhangend aanvallend spel, te veel commentaar op alles en iedereen en wellicht nog wel het belangrijkste er had een leider op moeten staan en dat gebeurde niet. Gevolg Sittardia liep uit naar een maximale voorsprong van 6 punten. Toen er uiteindelijk ingegrepen werd en Bram Nass ingezet werd als spelverdeler leefde het team op, enkele briljante passes leiden tot doelpunten en Otto Waser, in de ploeg gekomen voor Jeffrey Thomas, pakte een aantal ballen op rij. We liepen in en er werd weer in geloofd.

Zo jammer we kort na elkaar tegen drie tijdstraffen opliepen waarvan er twee echt onnodig waren. In deze periode was de aansluitingstreffer gemaakt door een op dat moment grandioos spelende Sander Broeders. In de numerieke overtal van twee veldspelers werd het verschil door Sittardia weer op 2 punten gebracht en dat was ook helaas de eindstand, 32-30.

Wat de laatste twee weken duidelijk is gemaakt is dat we ons niet de hele wedstrijd houden aan het Rotterdamse motto: “”Niet lullen maar poetsen!” De fases in de wedstrijd dat we dat wel doen zijn we steeds het betere team. Deze week maar eens goed in de spiegel kijken heren en dan over twee weken laten zien dat jullie ook twee maal 30 minuten kunnen en willen knokken als team.

 

Scores:

Lars van Aart 5, Zeno Canninga, Lazar Popov, Emir Omerovic en Sander Broeders 4, Pascal Haak en Tim Husson 3, Wesley de Geus 2 en Thomas Houtepen 1.

 

Zaterdag 8 december staat de Thuiswedstrijd tegen koploper WHC/Hercules op het programma, 20:30 uur.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl