Na de best onverwachte nederlaag bij PPSC (1-0) moest Hermes DVS diep gaan om FC Maense opzij te zetten. Na een 1-2 achterstand bij rust bogen de lichtblauwhemden de score om in 3-2.
Na 30 seconden lag de bal al achter Aykut Nargun, niet voor het eerst een snelle tegenvaller voor de thuisploeg. In de 10e minuut was Marijn Maagdenberg goed voor de 1-1. Een minuut later verraste Maense met de 1-2, dat ook de tussenstand werd.
Trainer Gokhan Cayir meldde zijn pupillen dat winnen gewoon mogelijk was tegen een elftal van eenlingen. Het geloof in eigen kunnen mondde uit in goals van Alex Semedo (70′ 2-2) en Moreira (80′ 3-2). ,,We staan met een wedstrijd minder,” rekende Gokhan Cayir voor, ,,een punt achter op Zestienhoven.’

Door: Ton de Leede