Hermes-DVS verliest van HBS en wint van Bloemendaal in T20 competitie

Ronde 2 van de T20 competitie werd gespeeld op de Loopuyt Oval op Harga. Terwijl op de voetbalvelden om het Schiedams kampioenschap werd gespeeld, ontvingen de cricketers HBS en Bloemendaal. Tegen HBS, vorig jaar nog verliezend finalist in de T20 competitie, had Hermes-DVS weinig in te brengen. Het team met 3 jeugdige debutanten, Dinand de Hommel, Sam van Giezen en Conner Mitchell, had geen antwoord op het bowlen van HBS, dat aantrad met maar liefst 5 spelers uit Zuid-Afrika in de gelederen. Alleen Zaffy Chaudhary wist met 11 runs de dubbele cijfers te halen, wat leidde tot een teleurstellend totaal van slechts 58 runs. De start van HBS was ook niet best, met 2 het verlies van 2 wickets in de eerste 2 overs leek een verrassing even mogelijk, maar Barresi en Klein hielden hun hoofd erbij en HBS haalde het totaal in de 9e over. De wedstrijd tegen Bloemendaal gaf een ander Hermes-DVS zien.
Travis Ackermann speelde verstandig en ging pas laat in de innings met 43 runs run out, ook Sahil Kothari en Sebastiaan Braat zagen er nu beter uit. Hermes-DVS eindigde op 107 na 20 overs, geen fantastisch totaal, maar wel iets om te verdedigen. Met de regen in aantocht moest Bloemendaal snel scoren en zo min mogelijk wickets verliezen, maar Hermes-DVS stak daar een stokje voor. Met 2 snelle wickets van Olivier Elenbaas (2/8/2) en een run out van Sebastiaan was het totaal van Bloemendaal van 41/3 na 10 overs niet genoeg en won Hermes-DVS op DL (Duckworth-Lewis).
Voor de stand in de poule is het allemaal niet zo interessant meer, Hermes-DVS staat derde. VOC en HBS wonnen beiden tot nu toe al hun wedstrijden en alleen de nummers 1 en de drie beste nummers 2 uit de 5 poules gaan door naar de play-offs. Tenzij er op zaterdag 2 juli in Den Haag tegen HBS en VOC voor een stunt wordt gezorgd, kan Hermes-DVS zich op het vervolg van de 50-over competitie gaan richten.

Foto: Hermes DVS


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl