Hockey: Prima winst voor heren Berkel

Na afgelopen donderdag het onderspit gedolven te hebben in de Gold Cup tegen Promotieklasser Victoria, stond deze zondag Qui Vive uit De Kwakel op het wedstrijdprogramma. Dit team is vorig seizoen gedegradeerd uit de Promotieklasse en had nog geen puntverlies geleden in deze nieuwe competitie. Er was dus werk aan de winkel. Toch stond de tijd na wel geteld 2 seconden alweer stil: Qui Vive opende het spel met een hoge bal en raakte daarbij Koen Streefkerk vol op het hoofd. Gelukkig kon hij na korte tijd wel opstaan en even later in het 1e kwart weer verderspelen.

Er werd direct een hoog tempo gespeeld door beide teams. Het spel was attractief en het in grote getale opgekomen publiek kreeg regelmatig mooie acties voorgeschoteld. De strafcorner die Berkel in het 1e kwart ging via keeper en paal net naast. De toon was gezet. Toch werd er ook in het 2e kwart niet gescoord en gingen de teams met een brilstand aan de thee.
In het 3e kwart kreeg Berkel opnieuw een strafcorner, welke prima door Sjoerd Zeeman verzilverd werd, 1-0. Aan het einde van het 3e kwart werd het zelfs 2-0 door een doelpunt van Jort van Dijk, die via de fantastische assist van invaller Wessel de bal keihard achter de keeper in de touwen knalde.

n het laatste kwart kreeg Qui Vive een strafbal, nadat er door de scheidsrechter (enigszins dubieus) een onrechtmatigheid was geconstateerd. Protesten van de Berkels formatie ten spijt, maakte Qui Vive de goal en met nog ruim een kwartier op de klok, stond de 2-1 op het scorebord. Berkel liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef het goede spel van eerder spelen. Qui Vive kwam er niet meer doorheen. De drie punten bleven verdiend in Berkel en Rodenrijs.

Foto: Tanja Morgan


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl