Na vorige week de tweede seizoenshelft goed begonnen te zijn met een 3-1 overwinning op Etten-Leur stond deze week een van de directe concurrenten, Zoetermeer, thuis op het programma. Op deze mooie, maar koude Super Sunday speelden eerst Dames 1 een doelpuntloze pot tegen Rood-Wit.

Bij de heren bleef er ook tot de rust een brilstand op het scorebord staan. HC Schiedam had het betere van het spel en was voornamelijk te vinden op de helft van Zoetermeer. De irritatie kroop in de Zoetermeerse gelederen, wat diverse gele kaarten voor de bezoekers opleverde, maar Schiedam kon niet van de man-meer-situatie profiteren.

Pas na 10 minuten in de 2e helft verzilverde Max Doeven de strafcorner voor Schiedam. Het spel verhardde zich, vnl. van Zoetermeerse zijde, maar Schiedam liet zich niet van de wijs brengen. Alles leek erop dat Schiedam de punten in de knip kon houden. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden, welke abusievelijk als overtreding in de 23 door het arbitrale duo werd bestraft, zorgde 1 minuut voor einde voor de 1e strafcorner voor Zoetermeer. En zoals het dan ook meestal gaat… die ging er in. Een zure remise, waarin Schiedam veruit de betere partij was, maar zichzelf vergat te belonen voor het harde werk.

Foto: Tanja Morgan


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl