Honkbal: Schiedammer Rob Cordemans op weg naar fenomenaal record

Werper van Team Kingdom of the Netherlands en L&D Amsterdam, Rob Cordemans, is hard op weg naar het record voor de meeste strikeouts aller tijden in de Hoofdklasse. Het record staat nu nog met 1.948 maal drie slag op naam van de huidige algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond: Bart Volkerijk.

Volkerijk, zelf ook oud-international, was eigenaar van de meeste records voor pitchers, maar heeft in de laatste jaren Rob Cordemans veel van zijn records over zien nemen. Zo pakte de Schiedammer in 2012 al het record voor de meeste overwinningen en dit seizoen zal hij naar alle waarschijnlijkheid ook het record voor de meeste strikeouts aller tijden in de Hoofdklasse overnemen van Bart Volkerijk.

De inmiddels 43-jarige Cordemans kende een valse start van het seizoen 2019 dankzij een liesblessure, maar is inmiddels weer fit genoeg om als startende werper te fungeren voor L&D Amsterdam. Dankzij vijf strikeouts in vier innings tegen Silicon Storks op zaterdag 19 mei is hij het record van Volkerijk tot op 9 strikeouts genaderd (1.939). Dit weekend speelt Cordemans met L&D Amsterdam tegen HCAW. Op zaterdag zal hij in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei starten. Mocht hij het in die wedstrijd nog niet redden dan zou het een week later tegen Hoofddorp Pioniers kunnen gebeuren.

De wedstrijd van zaterdag begint in Bussum om 14.30u.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl