Hoofdklasse A: Zwaluwen stijgt naar plek twee na nieuwe zege

VLAARDINGEN – In de zaterdag hoofdklasse A heeft Zwaluwen Vl alweer de derde zege geboekt en hierdoor blijft de formatie van trainer Henk de Zeeuw ongeslagen.

In eigen huis won de ploeg met 2-0 van ARC. Zwaluwen speelde een matige eerste helft, maar doordat keeper Boy de Jong uitblonk kon ARC niet tot scoren komen. Uiteindelijk was het Stefano Goncalves, die vanaf elf meter de 1-0 maakte. Na de pauze had trainer Henk de Zeeuw iets tactisch omgezet en zodoende kwam Zwaluwen beter in de wedstrijd. Weliswaar bleef ARC aandringen, maar De Jong bleef een sta-in-de-weg. Uit een counter maakte invaller Adair Veiga Lopes uiteindelijk de 2-0. Daarmee was het verzet van ARC gebroken. “Ik ben blij met de winst, maar niet met ons spel met name in de eerste helft,” zei de oefenmeester na afloop. “Een betere tweede helft van onze kant leverde wederom drie punten op. Met Boy de Jong als grote uitblinker vandaag.”

Door de derde zege in vijf duels – daarnaast twee gelijke spelen – staat Zwaluwen Vl nu op de tweede plek in de hoofdklasse A.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl