Hoofdklasse A: Zwaluwen stijgt maar doet zichzelf tekort tegen Achilles’29

VLAARDINGEN – In de zaterdag hoofdklasse A is Zwaluwen Vl ondanks een gelijkspel op Tweede Paasdag gestegen naar plek 5. Alleen deed de formatie van trainer Henk de Zeeuw zichzelf tekort tegen laagvlieger Achilles’29: 2-2.

Zwaluwen opende furieus met vijf verse krachten ten opzichte van de krachtmeting van afgelopen zaterdag tegen Spijkenisse (0-1 winst red.) en Adaïr Veiga Lopes kreeg twee reuze mogelijkheden, maar faalde in de afwerking. Toch opende Pjotr Jongste het bal nog voor de rust met de 1-0. Na de theepauze werd het duel een stuk onrustiger en zo ook het spel van de thuisploeg. Lopes kon opnieuw tweemaal toeslaan, maar faalde opnieuw. Uiteindelijk kreeg Zwaluwen het deksel op de neus. Vanaf elf meter maakten de bezoekers 1-1 en na een counter werd het ook nog 1-2 voor Achilles’29. De thuisploeg rechtte de rug en zette vol aan voor de gelijkmaker. Deze kwam er na wat gemiste kansen via Jazzy Adams: 2-2. In de slotfase werd de thuisploeg opnieuw een strafschop onthouden, waar het ditmaal voor de winnende treffer had moeten zorgen. Uiteindelijk mocht Zwaluwen de handen dicht knijpen, want in de slotfase sloeg Achilles’29 nog bijna voor de derde keer toe. Dat bleef de thuisploeg bespaard.

Ondanks het gelijkspel steeg Zwaluwen wel op de ranglijst naar plek vijf. Komend weekend volgt speelronde 24 in de hoofdklasse A.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl