Hoofdklasse A: Gehavende Zwaluwen Vl boekt ruime zege op degradatiekandidaat

VLAARDINGEN – In de zaterdag hoofdklasse A heeft Zwaluwen Vl goede zaken gedaan na een ruime zege op nummer laatst Rijsoord. De formatie van trainer Henk de Zeeuw won aan de Zwaluwenlaan met ruime cijfers van 4-0 van de degradatiekandidaat.

Oefenmeester De Zeeuw moest vooraf puzzelen met zijn opstelling aangezien hij liefst zeven (!) spelers volledig miste en daarbij nog een drietal niet geheel fit waren. Zo moest onder andere Sander Barragan (ex-Spijkenisse, SHO en FC Dordrecht red.) uit zijn voetbalpensioen worden getrokken en waren er ook spelers van het tweede elftal nodig op de bank. Ondanks deze puzzel speelde Zwaluwen een behoorlijke thuiswedstrijd en was het gretig op het veld. De thuisploeg was beter en had de overhand, maar Rijsoord werd soms alleen gevaarlijk via corners. Uiteindelijk zorgde het duo Adaïr Veiga Lopes en Jazzy Adams voor de 2-0 ruststand. Na de theepauze zette Zwaluwen goed door en reeg het de kansen aan een. Uiteindelijk maakte Veiga Lopes een hattrick, want hij scoorde ook nog de derde en vierde treffer van de middag. Trainer Henk de Zeeuw was blij en opgelucht. “Met 4-0 winnen met zoveel afwezigen mag met recht een geweldige prestatie genoemd worden. De staf was dan ook erg trots op de teamgeest die werd getoond deze zaterdag.”

Door de eclatante zege is Zwaluwen gestegen naar plek zes en heeft het weer een beetje uitzicht om te strijden voor plek drie. Daar staan ze nu drie punten op achter.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl