Hoofdklasse A: Zwaluwen Vl morst dure punten bij Achilles Veen

VLAARDINGEN – Zwaluwen Vl heeft zaterdag in de hoofdklasse A dure punten gemorst bij Achilles Veen. De formatie van trainer Henk de Zeeuw kwam niet verder dan 1-1.

Zwaluwen startte goed in Veen. De thuisploeg werd het hele veld afgejaagd en in de beginfase kreeg Zwaluwen goede mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Na een kwartier kwam de thuisploeg in de wedstrijd en moest keeper Boy de Jong redden op mooie kopbal. Uiteindelijk was het Stefano Goncalves die profiteerde van zwak verdedigen bij Achilles Veen. Vanaf elf meter was het raak: 0-1 bij de rust.
Na de theepauze opende de thuisploeg furieus en moest Zwaluwen terug. Omdat Achilles Veen geen kansen benutte, kon Zwaluwen naderhand voor de 0-2 gaan. Pjotr Jongste kreeg de beste mogelijkheid, maar zijn vizier stond niet op scherp. Achilles Veen kreeg uiteindelijk een goedkoop gegeven strafschop die werd benut: 1-1. Er waren nog kansen voor beide ploegen, maar er werd niet meer gescoord.

“Het is zonde dat maar zo weinig toeschouwers van deze wedstrijd mochten genieten. Twee voetballende ploegen met veel strijd en die speelden om te winnen,” liet trainer Henk de Zeeuw weten. “Zwaluwen mag zich zelf verwijten de bevrijdende 0-2 niet te maken. Maar het mag zich terecht bestolen voelen. Spelers van Achilles Veen gaven na afloop eerlijk toe dat de strafschop onterecht was. Een mooi compliment dat zo’n goede ploeg als Achilles Veen met tijdrekken liet blijken blij te zijn met een punt tegen Zwaluwen.” De naaste concurrenten FC Rijnvogels (3-1 winst op ARC red.) en Capelle (0-3 winst bij Achilles’29 red.) wonnen wel en zijn in de stand de Vlaardingers voorbij.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl