VLAARDINGEN – In de zaterdag hoofdklasse A heeft Zwaluwen op de voorlaatste speeldag een punt overgehouden aan het treffen met Achilles Veen. De formatie van trainer Henk de Zeeuw kwam aan de eigen Zwaluwenlaan niet verder dan 2-2.

Een incompleet Zwaluwen leverde deze middag eigenlijk een puike prestatie tegen Achilles Veen. Ondanks dat De Zeeuw weer moest puzzelen met zijn opstelling – er ontbraken tien (!) spelers – kwam Zwaluwen goed voor de dag. Eric Fortes schoot de thuisploeg snel op 1-0, waarna de gasten onder druk bleven staan. Veen creëerde eigenlijk geen kans in het eerste bedrijf, maar kwam toch op 1-1 uit het niets. Zwaluwen was niet aangeslagen en zette door. Voor rust leverde dat nog de 2-1 op via Etson Galong. Het eerste kwartier na rust zette Achilles Veen even kortstondig aan en kwam Zwaluwen niet onder druk uit. Na een kwartier voetbalde de thuisploeg zich er weer onderuit en kreeg het kansjes via Adaïr Veiga Lopes en Pjotr Jongste, maar de derde treffer viel niet. De Brabantse gasten deden nu wel goed mee en kreeg ook mogelijkheden, maar scoorden pas in de absolute slotfase de 2-2. Dat betekende het elfde (!) gelijkspel van het seizoen voor Zwaluwen.
Nu mag Zwaluwen zich opmaken voor een zinderend slot van deze competitie. Zwaluwen gaat naar Rijnvogels dat minimaal een punt nodig heeft om de titel te grijpen. Met Capelle en Feyenoord die zelf moeten winnen en hopen op winst van Zwaluwen. En dan gaan Capelle en Feyenoord ook nog eens samen uitmaken wie de laatste play-offs plek pakt voor promotie. Onderin staan Spijkenisse en DHSC op pole-position om zich direct te handhaven. Ze hebben beide aan 1 punt genoeg om DUNO en Scherpenzeel te veroordelen tot de play-offs voor lijfsbehoud. Een zinderende slotdag dus waar Zwaluwen een figurantenrol in speelt. De hoofdrol wacht die dinsdag erop als men begint aan de halve finale met een thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam of sc Genemuiden.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl