De teleurstelling droop zichtbaar van de gezichten af van de spelers van HSV-Saints terwijl ze hun spullen opruimden na de nederlaag in Voorschoten tegen het plaatselijke Adegeest. Lang leek de wedstrijd in de knip te zitten, in de laatste inning ging het echter toch mis voor Saints.

Saints knalde uit de startblokken door direct in de eerste inning twee punten te scoren. Dat Adegeest direct gelijk maakte in de eerste inning deerde het eerste heren team uit Hillergersberg niet, want in de tweede inning wisten ze drie keer te scoren. Ook inning drie begon rooskleurig voor Saints, ze scoorden in de eerste helft van de derde inning nogmaals vier keer. Met de tussenstand van 9-2 hielpen een paar slordigheidjes in het veld Adegeest naar zes punten in de tweede helft van de inning weer terug in de wedstrijd.

Vanaf dit moment in de wedstrijd ontlopen beide teams elkaar niet veel, en gaat het gelijk op tot en met de achtste inning waarna Saints met 12-10 voor staat. In de negende inning wordt door Saints nog twee keer gescoord, en dan zijn ze slechts drie ‘uit’ verwijderd van de winst. Maar met iemand op de honken wordt op het, verder zeer goed, werpen van Bastiaan van Veen de bal over het hek in het linksveld geslagen. Dit brengt de stand op 14-12. Vervolgens blijkt de tegenstand van Saints gebroken en krijgt het team de ene honkslag na de andere om de oren. Totdat bij een 14-14 stand en het tweede honk bezet de bal tussen de links- en midvelder wordt geslagen en de loper van het tweede honk de thuisplaat bereikt.

Helaas geen winst dus deze week, maar het vizier staat inmiddels op aankomende zondag wanneer Saints thuis speelt tegen Neptunus. De wedstrijd begint om 14:00 uur aan het Voorhout 80 in Rotterdam.

Avatar foto

DoorElijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een reactie