HVC’ 10 verspeelt punt in spannende derby

De Monsterse doelman Broch redde in het laatste half uur met twee knappe reddingen een punt voor de gasten. Ook de Hoekse trainer Henk de Zeeuw (hij maakt volgende week zijn nieuwe club bekend) was lovend over de capaciteiten van de boomlange doelman.

Het werd aan de Rondgang zeker in de tweede helft een spectaculaire derby, met het publiek als winnaar. Het had ook anders kunnen lopen, want na de openingstreffer van SC Monster (o-1 van Stan van den Bos)  miste David de Ruiter een fraaie kans op 0-2. Emiel Feitsma redde daarbij de bal op de doellijn. Monster was in die periode vooral fysiek sterker en kreeg een veldoverwicht, door met lange ballen de counter te zoeken. In die fase leed de thuisclub vooral via Bouwhuis en Voskamp veel te veel balverlies. Daar hadden overigens nog veel meer spelers last van. Soms werd een bal blind naar voren gespeeld. HVC’10 leek het spel van SC Monster te gaan imiteren.

Kay van den Bos probeerde de bakens te verzetten, wat hem een gele kaart (een wedstrijd schorsing) kostte na een stevige ingreep op het middenveld. Het was het begin van een reeks van zes kaarten, overigens door de invaller-scheidsrechter Arthur Ebink (Oud-Beijerland) eerlijk over beide teams verdeeld. “Ik vond het een heerlijke wedstrijd om te fluiten, prima derbysfeer, ook langs de kant en spelers die elkaar door en door kenden”, aldus de arbiter die er in ieder geval  voor zorgde dat alles binnen de sportieve krijtlijnen bleef.
HVC’10 kon voor rust gelijk maken uit een heerlijke aanval. Jurgen Warbout ( goed op dreef) soleerde  door de verdediging, legde de bal neer voor Michael van den Bos die vond dat de jonge Thomas van der Bogt er beter voorstand. Die tikte vervolgens simpel binnen. (1-1)

Een mooie opsteker, maar als je dan kort na rust nog niet wakker bent, kun je weer van voren af aan beginnen. Een Monsterse tegenaanval  (weer via De Ruiter)  werd door Jordi van Maanen terug gelegd op Stan van den Bos die  zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte (1-2).
Er lagen nog veertig minuten te wachten. De Zeeuw  wisselde Thomas van der Bogt in voor Jorno Reurink en na een blessure van Jeffrey van den Bos bracht hij ook de aanvallende middenvelder  Badr Mohammed. Hij ging vol op de aanval. Nu had HVC’10 vier echte rasvoetballers in het veld staan. Maar het draait in het voetbal simpel om de doelpunten.  Niet altijd werd meest logische keuze gemaakt. Toen Bouwhuis van  dichtbij vrij op het doel mocht vuren, maakte Broch zijn eerste belangrijke redding van de middag.

De  Zeeuw heeft vaak een gelukkige hand van wisselen. Tien minuten voor tijd wisselde hij zijn rechtsback Emiel Feitsma in voor de snelle buitenspeler Dave Kram. Die maakte na een paar minuten al na een fraaie voorzet van Michael van den Bos de dik verdiende gelijkmaker (2-2).
In de blessuretijd kwam Kram  opnieuw helemaal vrij voor Willem-Jan Broch, maar die bezorgde de gasten met  een fenomenale redding toch nog een punt.

Opstelling HVC’10
Madern, Feitsma (79. Kram) J. van den Bos (60 Mohammed) Boon, Van Dijk, K. van den Bos, M. van den Bos, Voskamp, Van der Bogt (58 Reurink) Bouwhuis, Warbout.

Gele kaarten: Kay van den Bos, Van der Bogt en Jeffrey van der Bogt

Bron: website HVC’10


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl