HVC’10 bekert verder na moeizame zege op HMSH

Op een voor het zaterdagvoetbal ongewoon tijdstip begon HVC’10 aan zijn laatste voorbereiding voor de competitie. Tegenstander zondag tweedeklasser HMSH had de twee vorige bekerwedstrijden verloren en kon daardoor de tweede ronde niet meer bereiken. HVC’10 zou aan een gelijkspel genoeg hebben om door te bekeren.

Open wedstrijd
Het werd vanaf het begin een open wedstrijd, waarbij de eerste kans voor de thuisclub was. In de 3e minuut schoot Daniël Storm keihard in, maar de ook verder uitstekend keepende Romario Calvin Rafael redde toen al bekwaam. Het waren aan beide kanten de keepers die de aandacht op zich vestigden, want diverse schoten van de Haagse gasten enkele minuten later maakten het Rowdy Janssen ook erg moeilijk.

Doeltreffende volley
Waar het in het begin van de wedstrijd niet lukte, gebeurde dat in de loop van de wedstrijd wel. De voor zijn leeftijd rappe linkerspits Hamza Chiki (35) glipte in de 37e minuut weer eens langs Dylan Boogaards  en zijn scherpe voorzet werd door spits Rodensao Frederik in één keer knap  langs Janssen gevolleerd. (0-1).Het was de rekening die de thuisclub kreeg gepresenteerd voor het veelvuldige balverlies én het missen van goede mogelijkheden. Sil van Ooijen, Mitchell Bouwhuis, Michael van den Bos kregen prima kansen, maar steeds was de snel uitlopende doelman Rafael hen de baas. Eén keer redde de assistent-scheidsrechter van HMSH zijn club, waardoor de treffer van Sil van Ooijen niet werd geteld.

Hoekse gelijkmaker
Waar HMSH gehoopt had om de 0-1 voorsprong tot de thee vast te houden, dacht aanvoerder Michael van den Bos (weer door Piet Boon als centrum- verdediger geposteerd) er anders over. Uit een corner van Reurink kopte Van den Bos boven alles en  iedereen uit de bal achter de Haagse keeper. (1-1) Een veel geroemde specialiteit van Van den Bos. Gezien de vele van beide kanten gemiste kansen een verdiende stand.

Kansen en keepers
Het missen van mogelijkheden bleef ook direct na rust het credo van beide teams. Al na twee minuten testte de sterk spelende middenvelder  Baris Dögrusöz de knuisten van Hoekenaar Janssen en linksachter Kay van den Bos deed datzelfde  bij Haagse Rafael. Weer een paar minuten later rende Reurink alleen op het Haagse doel af, maar zijn schot met zijn minder sterke rechterbeen vloog over.
Reurink heeft in de zeven wedstrijden van de  voorbereiding nog niet gescoord, wat erg ongebruikelijk is. Na afloop daarover: “Voetbal is toch een spel van kansen creëren, kansen missen en kansen benutten. Niet elke kans wordt een doelpunt. Ik maak de eerste goal van het seizoen meestal moeizaam, maar als ik er één maak, dan ben ik vaak wel los. In de competitie moet het dan  maar gebeuren, dat beloof ik.”

Gele kaarten thuis
Hoewel de wedstrijd over het geheel genomen sportief was, raakte de sfeer na een  incidentje tussen keeper Rafael en spits Sil van Ooijen even geïrriteerd. Dat leidde tot enkele forse overtredingen van Haagse zijde, maar scheidsrechter Ivar Gielis leek zijn kaartenetui op de keukentafel  te hebben achtergelaten. Toch kreeg de Haagse middenvelder Baris Dögrusöz  even later een gele kaart, (de enige van de wedstrijd) na niet eens zo’n zware overtreding.
HVC’10 stond op dat moment al met 2-1 voor, omdat Bouwhuis strak op Kyrill Slutskyy passte en diens  voorzet Sil van Ooijen bereikte. Het lukte de spits  niet in twee keer Rafel te passeren, maar in de rebound  maakte de meegekomen Jorn Groothuizen snoeihard zijn eerste officiële doelpunt voor HVC’10. Dat wilde hij opzichtig vieren.

Conditiegebrek
Daarna leek conditiegebrek de Haagse ploeg op te breken. HMSH moest enkele vermoeide spelers wisselen:  Emre Kapiran en Ferdi Celik mochten het ook nog even proberen. HMSH  kreeg daardoor nog kleine kansen, maar de mogelijkheden voor HVC’10 waren talrijker en gemakkelijker. Tien minuten voor tijd kreeg Sil van Ooijen (hij weer!) zijn verdiende doelpunt. Na een snelle ingooi en een prima voorzet van Slutskyy knalde de Hoekse spits zijn derde bekertreffer in de kruising. (3-1) Het was zijn laatste balcontact, want Piet Boon is zuinig op zijn scorende spits.

Eigen doelpunt
Het derde doelpunt van de thuisclub leek de definitieve beslissing te brengen, maar nauwelijks  twee minuten later knalde linksback Kay van den Bos een scherpe voorzet van de alweer doorgebroken Hamza Chiki achter zijn eigen doelman. (3-2)
Piet Boon wisselde meteen drie spelers (Slutskyy, Len van Ooijen en Bouwhuis). Leroy Smits en Jeffrey van den Bos (beiden op de terugweg van een blessure) en debutant Marlon van Minnen mochten de laatste vijf minuten volmaken.

Zo  trok HVC’10 uiteindelijk moeizaam de overwinning over de finish en bereikte daarmee de tweede ronde.  Maar het gewenst getankte zelfvertrouwen voor de eerste competitiewedstrijd leverde het spel van de thuisclub  niet op. De neutrale toeschouwer zal de wedstrijd onder etenstijd echter best vermakelijk hebben gevonden.

Opstelling HVC’ 10: Janssen, Boogaards, Len van Ooijen,(85 Jeffrey van den Bos)  Michael van den Bos Kay van den Bos, Storm, Groothuizen, Bouwhuis, ( 85 Smis) Slutskyy ( 85 Van Minnen) Sil van Ooijen (80 Kraan), Reurink.

Scheidrechter:  Ivar Gielis.

Gele kaart HVC10 Jorn Groothuizen.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl