HVC’10 beleeft code oranje al op zaterdag

Het Bleiswijkse Soccer Boys is de laatste drie jaar  voor HVC’10 een onneembare hindernis. Voor de vijfde achtereenvolgende keer kon de Hoekse brigade de code van de oranjehemden niet kraken. En toch is Soccer Boys  heus geen onoverwinnelijke ploeg. Ze spelen al jaren met een stevige  verdediging die weinig of geen  risico neemt. Af en toe verdwaalt er een bal hoog achter in de bomen of ver over de zijlijn, maar andersoortig en gevaarlijk  balverlies lijdt die defensie nauwelijks. Daarna probeert men zo snel mogelijk het ideale spitsenduo Van der Steen en Van den Bosch te bereiken.

Door: Cees van der Pol

Van der Steen en Van den Bosch
Dave van der Steen is al jaren een plaag voor de Hoekse defensie. Onvermoeibaar sjouwt hij achter elke bal aan en zijn nieuwe maatje, de jonge spits  Ruben van den Bosch heeft gewoon een opgevoerde brommer met een tank vol  brandstof bij zich . De laatste scoorde dan ook zaterdag maar liefst drie keer. Knap natuurlijk om de wedstrijdbal op te eisen, maar er lagen zeker evenzovele Hoekse fouten aan ten grondslag.

Balverlies
De thuisclub leed op het hobbelige veld zo vaak balverlies, dat het voor rust niet eens aan twee  geslaagde aanvallen  toekwam. Bovendien begon Jorno Reurink op de bank vanwege zijn wintersportkleurtje. Natuurlijk kwam hij na rust wel in de Hoekse ploeg, want vóór de rust liep het in Hoek van Holland voor geen meter. Slechts één kans  kon  de thuisclub creëren en dat was vijf minuten voor rust, toen  spits Sil van Ooijen uit zijn inmiddels klassieke draai op de paal knalde naast de verslagen doelman Jordy Hermes. Het zou misschien de aansluitingstreffer  zijn geweest die HVC’10 nodig had, want de oranje Bleiswijkers leidden op dat moment al met 0-2. Ferry Bross en Ruben van den Bosch straften Hoekse defensiefouten binnen een paar minuten simpel af.

Wedstrijd gespeeld met de rust

Wie de geschiedenis  kent van deze wedsstrijd, moet toen al geweten hebben  dat het voorbij was. HVC’10 was totaal niet in de wedstrijd en die stond echt niet op een hoog peil. Daaraan droeg ook scheids Streef uit Gouda bij. Het eerste kwartier floot hij zo volgens de regels van het nieuwe handboek van de KNVB  dat de meeste spelers zich gingen ergeren. Daarna trok hij snel  twee gele kaarten trekken voor overtredingen die de beugel best wel konden passeren. Er was namelijk geen sprake van een gemene  opzet, maar tussen deze twee ploegen konden de teugels best wat minder strak gehouden worden. Glenn Boon (HVC’10) en Kent van Ruler (SB) zagen geel.

Vijf op een rij
Ook Jorno Reurink kon na rust het verschil niet maken. Soccer Boys speelde met vijf verdedigers op een rij en liet het aanvallen lekker over aan zijn twee gevaarlijke spitsen. In die  periode had de thuisploeg misschien wel één strafschop verdiend, maar Streef deed niets met overtredingen tegen Slutskyy en Reurink in het strafschopgebied.  Het zou echter onjuist zijn de nieuwe thuisnederlaag toe te schrijven aan de scheids en dat deed Piet Boon na afloop ook niet. Wel ergerde hij zich aan de weigering van sommige spelers om zich tot het uiterste te verzetten. Tegen dat imago vecht de Hoekse club trouwens al sinds de fusie in 2010.
De tot drie man teruggebrachte Hoekse  verdediging ging vanaf de 80e minuut weer in de fout. Kay van den Bos (na de wissel van Reurink  in het centrum spelend) verspeelde twee keer knullig de bal respectievelijk Mats van Ruler en Ruben van den Bosch passeerden Vincent Madern vrij gemakkelijk. (0-4)


HVC’10  even terug

De  oranjehemden  lachten zich krom en lieten de teugels even vieren, waardoor HVC’10 ook binnen twee minuten  twee doelpunten maakte. Mitchell Bouwhuis en Jorno Reurink  schoten van buiten de zestien  twee ballen langs de dat moment nauwelijks geteste Jordy Hermes.
Maar Ruben van den Bosch mocht in de voorlaatste minuut vanaf de middenlijn naar Vincent Madern om hem dit seizoen voor de 41e keer te passeren. Dat aantal tegendoelpunten is voor een middenmoter natuurlijk veel te veel.
Maarten Greef trok geen minuut bij en dat was voor de thuisclub maar goed ook.

HVC’10 moet nu de komende weken  op zijn tellen gaan passen. Met de getoonde instelling of liever de niet getoonde inzet moeten alle hands aan dek komen. Anders is er echt storm op komst. Het had geluk dat de onderste vier ploegen allemaal verloren, maar opnieuw liepen de kopploegen verder weg.

Opstelling: Madern, Storm, Boon, Van der Est, Van Anraad,(46 Reurink)  K. van den Bos, M. van den Bos, Slutskyy, Bouwhuis, Kram (77 Sterrenberg) Van Ooijen
Geel HVC’10: Boon

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl