HVC’10 boekt derde zege op rij

“HVC’10 goede ploeg”
In de slotfase van de wedstrijd RCL-HVC”10 kwam er toch nog de onverwachte reuring. Trainer Hein van Heek van RCL maakte zich geweldig boos op scheidsrechter Thomas Groenendijk uit Middelharnis. Die had de thuisclub een kwartier voor tijd een strafschop moeten geven, waardoor de wedstrijd mogelijk gekanteld was. Zijn ongecontroleerde reactie op de piepjonge scheids tijdens de wedstrijd leverde hem (terecht) geel op.
Na het laatste fluitsignaal  stevende hij meteen op Groenendijk af, die  wellicht bang is geweest voor een molestatie en daarom niet met hem wilde praten. Van Heek echter na afloop: “Nee, hoor,  die emoties was ik alweer de baas. Ik ging naar hem toe, omdat ik vond dat hij goed gefloten had, maar ja die strafschop. Die had hij wel moeten geven, vind ik.”

Mogelijke strafschop
Van Heek doelde op de overtreding van Glenn Boon in het strafschopgebied op de doorgebroken spits Sieb Rutgers. Vriend en vijand zou er  vrede mee kunnen hebben, als de bal inderdaad op de elfmeterstip was gelegd. Dan was een rode kaart voor Boon ook nog mogelijk geweest. Maar Groenendijk wuifde meteen het appelleren weg, waardoor  HVC’10 goed weg kwam in een slotfase waarin RCL eindelijk uit zijn schulp kroop.Er was na het incident nog een kwartiertje  te spelen en een minuut later al knalde Sieb Rutgers  na een voorzet van de ineens herrezen Jake van Heusden de bal op de verre paal die daarna in handen van Rowdy Janssen stuiterde. Zo raar kan een bijna gewonnen wedstrijd in extremis verlopen en het was daardoor nog even zweten (ondanks de koude regen) tot het verlossende fluitje.Ook de ingevallen Leroy Smits kon nog nuttige diensten verlenen.

HVC’10 begint fluitend
Dat de Hoekse club het zover liet komen, was feitelijk jammer, want vooral in de eerste helft was HVC’10 heer en meester op het tweede veld  (kunstgras) van de Leiderdorpers. Spelers als Jorno Reurink en Kyrill Slutskyy (beiden weer genoeg hersteld voor een basisplaats) dartelden met Badr ben Mohammed en Mitchell Bouwhuis heerlijk in de richting van doelman Rodney Beij. De vier genoemde spelers voelen zich thuis op kunstgras als tropische vissen in de Caribische Zee. Nu was er een nare koude regen, maar de vier zijn ook koelbloedige reptielen.
In de tiende minuut kreeg Slutskyy al zijn  eerste grote kans, maar hij schoot rakelings naast en drie minuten later tikte Jorno Reurink een gave voorzet van Dave Kram op de paal. Weer twee minuten later werd Badr ben Mohammed neergehaald door verdediger Jesper van Overloop, maar ook toen gaf Groenendijk er geen strafschop voor o. HVC’10 dat vlot combineerde, mekkerde er niet eens over. Het bleef op zoek gaan naar de openingstreffer.

Kyrill Slutskyy raak
Een Hoeks doelpunt kon dan ook niet uitblijven en het was volkomen logisch dat uitblinker Slutskyy die zou maken. Eerst miste hij nog een voorzet van opnieuw  Dave Kram, maar een minuut of twee later nam hij een verre pass van Glenn Boon goed aan, legde met een schijnbeweging doelman Rodney Beij in de luren en knalde hoog in het nylon. (0-1). Een beauty. Slutskyy werd een plaag voor RCL, want hij brak twee minuten later weer door. Als hij was gaan liggen toen hij werd aangetikt door Jesper van Overloop, was een strafschop onvermijdelijk geweest. Nu bereikte hij struikelend slechts een achterspeler die bijna zijn doelman verraste met een curieuze  trap over zijn eigen doel.

Voetbalwet nr. 1
De eerste voetbalwet van Bartjes beweert dat je bij voetbal in de problemen komt als je veel kansen blijft missen. De tegenpartij krijgt altijd minstens één doelrijpe mogelijkheid in een wedstrijd. En zulke wetten liegen nooit. Die kans voor RCL kwam inderdaad een paar minuten voor rust, toen de op rechts doorgebroken Jake van Heusden de bal panklaar legde op spits Sieb Rutgers die echter hopeloos naast schoot. Dan had het toch  gewoon 1-1 gestaan, waar HVC’10 eigenlijk met 0-3 had moeten voorstaan. Rowdy Janssen was namelijk de meest verkleumde speler op het veld. Hij kon alles van een afstandje bekijken.

Dave Kram 2-0
Het missen van Rutgers kwam de thuisclub duur te staan, want bijna vanaf de aftrap scoorde HVC’10 wel voor de tweede keer. Een verre bal van Bouwhuis bereikte weer Slutskyy die misschien opnieuw had kunnen scoren. Een voetje of handje van doelman Beij voorkwam in eerste instantie een doelpunt.  Maar de slecht weggewerkte bal kwam voor de voeten van Dave Kram die uithaalde: 0-2. Kram kreeg na weken weer eens een basisplaats, o.a. omdat de geblesseerde Sil van Ooijen niet vanaf het begin kon starten. Met zijn snelheid  stichtte Kram voortdurend gevaar.


RCL herrijst

Maar met 0-2 sloop ook de rituele slordigheid in het spel van HVC’10. Vooral Jorno Reurink ergerde zich eraan: “Ik kreeg geen normale bal  meer aangespeeld; we hadden deze ploeg echt overhoop moeten voetballen We verloren toch weer even de controle op het spel. We hadden kort moeten blijven combineren. Daardoor hadden ze toch ook voor de rust geen grip op ons.”.
RCL begon uit wanhoop alles of niets te spelen. Van Heek wisselde rechtsback Mitchell De Kroon in voor aanvaller Stefan Bons en plotseling ging de thuisclub er weer  in  geloven. Eerst liep Sieb Rutgers nog tegen een gele kaart aan na een forse overtreding op Kay van den Bos.
Maar in de 68e minuut scoorde hij wel een bijna doelpunt, al had Groenendijk daarvóór  al gevaarlijk spel geconstateerd  en afgefloten. Dat feit bracht al enige reuring in de dug-out van de Leiderdorpers, maar de daarna niet gegeven strafschop was Hein van Heek even teveel.

“HVC’10 na UVS de beste ploeg in 2C.”
Ver afstand genomen van het rumoer zei Van Heek relativerend dat de Hoekse club op basis van de eerste helft verdiend had gewonnen. “Ik vind HVC’10 eigenlijk de op één na beste club in de afdeling. Alleen UVS steekt er met kop en schouders boven uit. Verder vond ik het een sportieve wedstrijd. Echt gemene overtredingenwaren heb ik niet gezien. Het was meer de gil  van het ‘slachtoffer’ dat  het soms erger maakte dan het was. ”

Piet Boon kon het gegeven compliment glimlachend in zijn zak steken. ”We hebben gedisciplineerd gespeeld. Ook wíj hadden voor rust een strafschop kunnen krijgen. We hameren er met de staf erop dat we onze mond houden als er iets tegen zit. Respect voor de scheids. Op de lange duur win je er mee. Ik ben blij met   de resultaten: drie overwinningen op rij en met de bekerzege  erbij zelfs vier.””

Competitie stilleggen
Zowel van Heek als Boon vond  dat de competitie moet worden stilgelegd, als je niet meer na 17.00 uur mag trainen. Ook al houdt dat in dat de winter(stop) dan meteen vroeg invalt. Voor HVC’10 zou het op de keper beschouwd  jammer zijn, want de flow van de beker en het vlotte begin van de competitie is duidelijk weer terug. De stemming in de kleedkamer was na afloop opperbest  en de huidige mix van ervaren spelers met jong talent werkt prima.

Boon kan tegenwoordig op zijn middenveld een ruime keus maken. Dit keer waren Daniël Storm (vakantie op de Antillen) en Thomas van der Bogt (onverwachte blessure) afwezig, maar dat gemis kon moeiteloos worden opgevangen door bijvoorbeeld Jorn Groothuizen en Badr ben Mohammed die beiden een vaste plaats in Boons basis lijken te hebben verdiend. En altijd  heerst Michael van den Bos als geen ander in het centrum van de verdediging, nu broer Jeffrey met onmiddellijke ingang is gestopt met voetballen.
Als de competitie wel doorgaat, ontvangt HVC’10 de volgende Leidse tegenstander, DOCOS.

Opstelling HVC’ 10: Janssen, Boogaards, Boon , Kay van den Bos  Michael van den Bos,  Groothuizen, Bouwhuis, Slutskyy (74. Sil van Ooijen) , Reurink (92. Leerdam) Kram ( 85 Smits), Ben Mohammed.

Scheidrechter: Thomas Groendijk
Gele kaart : Kay van den Bos (wegtrappen bal)

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl