HVC’10 boekt knappe overwinning op runner-up DSO

HVH – Na een bizarre week kon je de 3-0 thuisoverwinning op runner up DSO verrassend noemend. Even verrassend was het dat de KNVB de onterechte straf van Jorno Reurink tot aan de mondelinge behandeling van de gestaakte wedstrijd tegen Berkel opschortte. Tegenover deze meevaller stond het verlies van de tijdens de warming up afgehaakte centrale verdediger Jeffrey van den Bos. De Zeeuw moest snel improviseren: Kay van den Bos hield zich op de plaats van zijn broer goed staande. Toch was DSO het eerste halfuur heer en meester op het veld. Maar echte kansen kon de ploeg niet creëren. Toen Michael van den Bos in de 30e minuut een kopbal van Rodney Ebing van de lijn weghaalde, was dat een keerpunt in de wedstrijd. Trainer Oscar Biesheuvel (ex-Zwaluwen) zag dat na afloop ook zo. ”Als we die bal maken, moet HVC’10 komen en nu was het een paar minuten later precies andersom. Die 1-0 bracht hen in de ideale positie om te counteren en ze hebben verder een fysiek sterke ploeg die ons geen kansen meer gaf.”

Door Cees van der Pol

De openingstreffer van HVC’10 werd weer gescoord door de jonge buitenspeler Dave Kram die daarmee zijn vijfde seizoentreffer binnenschoot. Samen met Jurgen Warbout voert hij de topscorerslijst aan. Hij werd na een snelle aanval vrij aangespeeld door Jorno Reurink en kon eenvoudig binnentikken. De Hoekse doelman Vincent Madern keerde op slag van rust nog een knal van Leslie van den Berg, maar verder hoefde hij niet veel te doen. Zijn stijl van keepen (ver voor zijn doel coachend) voorkomt ook vaak kansen voor de tegenstanders. DSO was na rust geen schim van het team van daarvoor. Het zat het team van Biesheuvel ook niet mee, toen al na tien minuten doelman Jesper Hogedoorn zich geblesseerd moest laten vervangen. Hij redde na een sublieme Hoekse counter via de snelle Robin van den Bos met zijn voeten de naar de grond ingekopte bal van Jurgen Warbout, Verder spelen ging echter niet met een verrekte (of mogelijk gescheurde) hamstring. Zijn vervanging deprimeerde DSO nog meer en je kon op de tweede treffer wachten. Die kwam op naam van Reurink zelf toen hij aangespeeld werd door Dave Kram invaller-doelman Takken gemakkelijk omspeelde en fraai vanuit een lastige hoek 2-0 aantekende. De goed leidende scheidsrechter Noordhoek uit Barendrecht liep op één lijn en kon dus goed zien dat de assistent hem probeerde te foppen.

Uitblinker Jurgen Warbout kon tien minuten voor tijd ook nog 3-0 maken, toen hij na een perfecte uittrap van doelman Madern de verdedigers van DSO zijn hielen liet zien en ook Takken met een droge knal het nakijken gaf. Een 3-0 zege tegen de ploeg die met een overwinning al de tweede periodetitel had gepakt, was na de bizarre week niet verwacht. Trainer Biesheuvel reageerde sportief op het verlies, zoals eigenlijk de hele wedstrijd was. De Zeeuw zei na afloop met nadruk dat hij trots was ‘op zijn jongens.” In de zes minuten toegekende blessuretijd hielden beide ploegen het wel voor gezien.

Opstelling HVC’10
Madern, Leerdam, K. van den Bos, Boon, Van Dijk, M. van den Bos, Voskamp, Reurink, (80 Feitsma) Kram, Warbout ( 85 Kraan), R. van den Bos (88 Badr Ben Mohammed)
Gele kaarten HVC’10: M. van den Bos en Boon

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl