HVC’10 en Wippolder houden elkaar in evenwicht

Wippolder en HVC’10 moeten in de laatste bekerwedstrijd van de poule de bal meer naar de tegenstander hebben gespeeld dan naar een medespeler. Ze speelden allebei in een blauw shirt, wat misschien de reden was van het balverlies. De wedstrijd hoorde niet op een affiche van de tweede klas. Dat mocht vooral HVC’10 zich aantrekken. Piet Boon had het team opgesteld dat volgende week aan de competitiewedstrijd tegen DSO  zal beginnen, maar moest na de warming up ook nog Kyrill Slutsky missen vanwege een vervelende blessure.

Competitie-elftal
Doordat Jorno Reurink, Badr ben Mohammed en Glenn Boon (omdat ze voor de competitie geschorst zijn)  niet speelden, ontbrak gewoon elke vorm van creativiteit bij de thuisclub. Bovendien was invaller-scheidsrechter Joop de Wit uit Den Haag (74)  natuurlijk te oud om deze wedstrijd te fluiten. Lief dat hij wilde invallen maar hij  onderbrak vooral voor rust het spel onnodig voor kleine overtredingen, ging lange dialogen aan op het veld, liet zich beetnemen door de assistenten  en drukte het toch al niet hoge tempo nog meer..

Wippolder toont meer inzet.
Wippolder ging zeker in de eerste helft fanatieker keer dan HVC’10 dat sloom en zonder inzet spelend geen schim van de ploeg was die VUV vorige week knap.  De Hoekse ploeg kwam na een minuut of tien achter na slordig uitverdedigen van de defensie. Wie het doelpunt maakte, was onduidelijk want op het shirt van Wippolder zijn niet te ontcijferen. (0-1) Maar daar HVC’10 in de rust al de eindstand van VUC- DCV kende, was er feitelijk niets aan de hand. Het mocht zelfs met twee doelpunten verschil verliezen om toch nog door te gaan naar de volgende ronde.

Geen wissels voor HVC’10
Waar Wippolder tijdens de  wedstrijd alle reservespelers gebruikte (het fysieke spel kostte blijkbaar veel kracht), hield Boon zijn basiself voor volgende week  tot een kwartier voor tijd intact. Mitchell Bouwhuis had intussen al een sprint gewonnen van zijn directe tegenstander na een lange pass van  Michael van den Bos. Hij knalde de bal tussen de benen van doelman Danny Jager door. (1-1)  Bouwhuis had vijf minuten ervoor overigens  een strafschop moeten krijgen toen hij in de mangel werd genomen door dezelfde doelman en een centrale verdediger. De Wit had van ver niks gezien. Badr ben Mohammed verving daarna de lichtgeblesseerde Dave Kram. Vlak voor tijd werd ook hij nog getorpedeerd door een Delftse verdediger die daarvoor geel kreeg. HVC C’10 bleef kaartloos en mag naar de tweede ronde. Erg blij leek men niet te zijn.

Het had geen zin om de beide trainers om commentaar te vragen. Het was een voetbalwedstrijd die iedereen zo snel mogelijk moet vergeten.

Door: Cees van der Pol


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl