HVC’10 in twaalf minuten drie punten rijker

HVC’10 heeft de competitiewedstrijd tegen Te Werve pas na zes weken met 2-3 gewonnen. De Hoekenaren  moesten gisteren in Rijswijk nog twaalf minuten uitspelen tegen Te Werve.

Het duel in de tweede klasse C werd op 2 april j.l. met nog een klein kwartier te gaan, gestaakt. Scheidsrechter Cor van Elswijk (Naaldwijk) had destijds de grensrechter van Te Werve weggestuurd, omdat die te vaak onterecht zou hebben gevlagd. De man  wilde niet echter vertrekken en daarop staakte de scheidsrechter tijdelijk de wedstrijd. De thuisclub wilde daarna  niet verder voetballen. HVC’10 wilde dat wel.

Vreemd genoeg stelde de  KNVB de scheidsrechter in het ongelijk. Hij had de assistent geen rood getoond. Uit navraag blijkt dat het niet mogelijk is assistenten met een kaart te bestraffen. Alleen bankzitters als trainer, teammanager, elftalleider  en verzorger kan dat overkomen. De verwachting was dan ook dat de club drie punten in mindering zou krijgen en dat HVC’10 de drie punten zou krijgen..
De KNVB heeft de zaak echter verder geseponeerd en dus moesten er gisteren nog twaalf minuten worden gespeeld, het Vitesse- Sparta-scenario. In de laatste twee weken hadden de Rijswijkers vijf rode kaarten opgelopen, maar die waren ‘ gewoon’ speelgerechtigd. Op 2 april hadden ze die namelijk nog niet.

Te Werve ging (omdat de ploeg de punten dringend nodig had om de nacompetitie voor degradatie  te ontlopen)  fel op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam gelukkig niet tot scoren. Dat ondanks een gegeven indirecte vrije trap op twaalf meter afstand van het doel. Daaruit werd echter niet gescoord. Ook HVC’10 vond het doel niet meer. Daarmee bleef het in Rijswijk bij 2-3 en werd HVC’10 in twaalf minuten drie punten rijker..

In de competitiestand verandert er weinig, want HVC’10 blijft vijfde. De achterstand op nummer vier Westlandia is echter wel geslonken tot één punt  en HVC10 heeft nog een wedstrijd tegoed. Wint HVC’10 de drie resterende competitiewedstrijden dan heeft het sowieso de vierde plaats in handen die recht geeft op de nacompetitie voor promotie. Zaterdag speelt de Hoekse ploeg thuis tegen Kagia, dat gisteren zeer verheugd kennis nam van het feit dat HVC’10 Te Werve versloeg. Op 28 mei a.s. moet de Hoekse ploeg  naar koploper UVS dat in die wedstrijd de (dik verdiende) titel kan binnen halen. Maar het is voor voetballers altijd leuk om zulke feestjes te dwarsbomen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl