HVC’10 knap langs eersteklasser VUC

HVC’10  begon in de bekerontmoeting tegen het Haagse VUC (eerste klas zondag) niet in zijn sterkste opstelling. Wie niet traint (bijvoorbeeld wegens vakantie) staat volgens Hoekse principeregels niet in de basis. Eigenlijk trad er een piepjong Hoeks team aan op Het Kleine Loo in Voorburg. Alle drie van Westlandia teruggekeerde jeugdspelers hadden een basisplaats gekregen. Luke Kernan (centraal)  en Jorn Groothuizen (rechtsback) speelden een gedegen partij , nl. je taak uitvoeren en voor de rest geen gekke dingen doen..

HVC’10 technisch vaardiger
Vanaf het begin bleek HVC’10  tot veler verrassing de technisch meest vaardige ploeg, waar de thuisclub fysieke hardheid en snelle counters tegenover zette. Op die manier werd het een aantrekkelijke wedstrijd (overigens met weinig publiek) met  kansen over en weer. Al in de tweede minuut miste Kyrill Slutsky voor HVC’10, vrijgespeeld door Dave Kram) een grote  kans met zijn ‘verkeerde been. Maar aan de andere kant bleven de snelle  counters van vooral rechterspits Alex  Koutsis levensgevaarlijk. Een kans voor centrumspits Van den IJssel eindigde op de lat. De snelle Hoekse Spelers Bouwhuis, Kram en Ben Mohammed maakte het de bonkige Haagse verdediging  erg moeilijk. Vlak voor rust werd Badr ben Mohammed in het strafschopgebied aangetikt en de deze keer matig leidende  Thomas Groendijk gaf een strafschop. Mitchell Bouwhuis koos wel een goede hoek, maar dan vooral die van de doelman van VUC.

Sterke VUC-keeper
Een minuut later was diens redding op een inzet van Dave Kram nog spectaculairder. Hij zorgde er in zijn eentje voor dat de 0-0 stand bij rust op het scorebord stond.
Een voorsprong voor HVC’10 in die fase was dus zeker verdiend geweest.  Vooral  Daniël Storm, Michael van den Bos en Badr ben Mohammed speelden een puike wedstrijd.

Wissels
VUC-trainer Hoefnagel greep tijdens de rust in en wisselde twee spelers die nog meer kracht moesten inbrengen.
Dat leek al snel  bewaarheid te worden, want na twee minuten speelde juist de deze middag enige ervaren Hoekse  verdediger Kay van den Bos zonder te kijken terug op zijn doelman Janssen. Tony van den IJssel liep daarom  onzichtbaar en ongehinderd op Rowdy Jannsen af en had de hoek maar voor het uitzoeken. (1-0) .
Op dat moment  al zakte HVC’10  toch wel weg terwijl VUC nog meer druk en kracht zette.

Tweede penalty gemist
VUC had in die periode  het beste van het spel. In de 58e minuut gaf Groenendijk een compensatiepenalty. ( invaller Van Oosten liet zich op de achterlijn duidelijk vallen) maar ook Tony van de IJssel miste zijn penalty, Rowdy Janssen dook naar de goede hoek. Een  2-0 achterstand zou HVC’10 waarschijnlijk niet te boven zijn gekomen. Piet Boon maakte na 65 minuten gebruik van zijn sterke vakantiegangers en bankzitters. Hij bracht Leroy Smits, Jorno Reurink en Glenn Boon in de ploeg voor Kernan, Slutsky en Michael van den Bos (net terug van een blessure).
Reurink maakte al na een paar minuten (75)zijn faam waar. Na een verkeerde terugspeelbal van Burak Huyuk legde hij de bal  breed op Mitchell Bouwhuis die achter de bal bleef en alweer zijn zesde doelpunt scoorde . (1-1)  Van buitenspel kon geen sprake zijn, al reclameerde VUC heftig.
Het doelpunt dat volkomen onnodig was, knakte de thuisploeg op moreel gebied. Er werd flink gemopperd, conditioneel leken de negentig minuten voor VUC te lang te duren en het  weer energie gekregen HVC’10 liep vlak voor het einde ineens uit naar 1-3. Eerst kapte Jorno Reurink na een lange, snelle pass van achteren naar binnen en legde de bal keurig klaar voor Dave Kram  die schuin de 1-2 binnen knalde, wat nog meer rumoer en onvrede op het veld bracht.

Overwinning weggegeven.
VUC-trainer Hoefnagel na afloop: “We hadden vandaag neutrale assistenten, maar die bakten er niet zo veel van, aan beide kanten trouwens, maar minstens  één doelpunt van HVC’10  was buitenspel.”
Het werd namelijk nog erger voor VUC, want na weer een lange bal op de sterk spelende  Badr ben Mohammed   bracht die de definitieve beslissing. In één soepele beweging bereikte hij de snelle Dave Kram die met een   droge knal voor de derde keer Verstraten passeerde. Die werd door zijn team dan ook flink in de steek gelaten.

Geen excuses
De VUC-oefenmeester  bracht sportief de complimenten aan HVC’10 . “Ik vond het een sterke technische en tactische ploeg. Complimenten daarvoor”.
Piet Boon daarentegen was  blij: “De jonkies hebben het goed gedaan. Ik had de verdediging nog wel gewaarschuwd voor zo’n compensatiepenalty. Die hangt zeker in een uitwedstrijd altijd in de  lucht. Was het 2-0 geworden, dan was het waarschijnlijk gedaan geweest. Daartegenover staat dat hun keeper vlak voor rust VUC in zijn eentje overeind hield.  En dan is het lekker als je een sterke bank  achter de hand hebt. Dit  partijtje had net zo goed als vorige week weer in 4-4 kunnen eindigen.” Met een gelijkspel tegen het Delftse Wippolder volgende week haalt HVC’10  de tweede bekerronde.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl