HVC’10 komt goed uit winterslaap

HVC’10 kwam goed uit de winterstop. Na een kort trainingskamp in Nederland trad de ploeg aan tegen een onbekende tegenstander uit de buurt van Deventer, SV Schalkhaar. De ploeg speelt in de subtop van de 2e klas zondag in Oost. Daar is zondagvoetbal nog aardig dominant en de club telt 1200 leden.

Het bleek een aantrekkelijk spelende tegenstander die het eerste half uur het beste van het spel had. Maar actief combineren en effectief afmaken gaat niet altijd samen. De gasten  kwamen  in de eerste helft tot twee schoten op respectievelijk paal en lat boven invaller doelman Tom van der Spek (ex-Ras) Die maakte opnieuw een betrouwbare indruk, zoals eerder dit seizoen tegen Westlandia. Vincent Madern liet zich namelijk in de kerstperiode aan een blessure opereren.

Pas na een half uur ontworstelde de thuisclub zich aan de Deventerse druk en met hulp van scheidsrechter Hagen die een gemakkelijke penalty gaf na een overtreding op spits Van Ooijen  kwam het via Leroy Smits op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust verhoogde Mitchell Bouwhuis na weer een scherpe counter de stand naar 2-0.
SV Schalkhaar wisselde na rust vijf man om alle meegereisde spelers tijdens hun  Haagse  trainingsweekend te gebruiken en dat kwam hun spel niet ten goede.

Nu was HVC’10 in de eerste dertig minuten  veel beter en het trio Reurink, Slutskyy, Michael van den Bos kon zich uitleven in vlotte combinaties. Maar Bouwhuis, Sil van Ooijenen  Van der Est misten kansen  op een grotere voorsprong. Opnieuw hielp scheids Hagen een partij een handje. Tom van der Spek raakte de aanvaller van SV Schalkhaar nauwelijks aan. Maar hij stopte daarna zelf knap de strafschop. Daarna was het echt gebeurd en SV Schalkhaar leek een avondje stappen in Den Haag moeilijk te hebben verteerd. HVC”10 bleef frivool, maar ook slordig spelen.

Na een briljante aanval van weer Reurink c.s. mocht Sil van Ooijen 3-0 aantekenen. En een minuut erna tikte invaller Dave Kram de 4-0 binnen. Die uitslag was geflatteerd, want SC Schalkhaar toonde zich een bekwame en prettige tegenstander en had zelf ook zeker twee doelpunten moeten scoren. Volgende week treedt Piet Boon aan tegen zijn oude club SV Honselersdijk.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl