HVC’10 laat tien kansen onbenut tegen SV Den Hoorn

Voetbal is soms een heel vreemde sport. Je kunt als elftal helemaal overhoop gespeeld worden, tien 100&-kansen ternauwernood overleven, een kwartier voor tijd met tien man komen te staan  en vijf minuten voor tijd een gestolen gelijkmaker achter de vijandelijke doelman tikken Het overkwam zondag eersteklasser SV De Hoorn allemaal  in de bekerwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser HVC’10.

Frivool
Vanaf het begin nam de thuisclub het initiatief.  Piet Boon moest weer improviseren met zijn opstelling, maar koos opnieuw voor een centraal duo met Kay en Michael van den Bos. De laatste groeide uit tot grote uitblinker op het veld. Met zijn kopkracht gaf hij centrumspits  Donny Slot van SV Den Hoorn in de rest van de partij geen schijn van kans. Opnieuw startte HVC’10 daarom met een jong middenveld ( Jorn Groothuizen, Badr ben Mohammed en Mitchell Bouwhuis.)  Het zijn alle drie technisch begaafde spelers die ook nog een  steekpass kunnen verzenden.

Jorno Reurink mist drie keer.
Tussen de 12e en  de 15e minuut kreeg de weer van Ibiza teruggekeerde Jorno Reurink drie grote  kansen op de openingstreffer. Alleen bij de  derde beukte hij op de vuisten van  doelman Robert Jan Kuipers, maar de terugspringende bal lag voor het inschieten bij  Kyrill Slutskyy die te gehaast  hoog over knalde.
De mooiste aanval moest toen nog komen, want tien minuten later versnelde  Reurink op rechts door  en hij legde de bal op het  hoofd van Sil van Ooijen die buiten bereik van Robert Jan Kuipers op de kruising kopte. Sil van Ooijen gaat met de wedstrijd beter spelen. SV Den Hoorn keek moedeloos en steeds geïrriteerder toe. Het leidde zelfs in de 37e minuut tot een
‘Badr Hari- K1 gevecht’.

Badr ben Mohammed gepakt
Na een forse overtreding op Michael van den Bos, vlogen zo’n tien spelers elkaar in de haren. Het was bijzonder knap van de overigens zeer matig leidende scheidsrechter Kenneth van Dijk (Hellevoetsluis) om dan alleen Badr ben Mohammed een kaart voor te toveren. Misschien dacht hij inderdaad aan Badr Hari. Degene die de eerste overtreding maakte, ging zoals gewoonlijk vrijuit. Die tweede gele kaart voor Badr is zuur, want hij is nu geschorst voor de derde bekerwedstrijd tegen HMSH .

Irritatie
Een gele prent kreeg later wel linksbuiten Noah Barends die vlak voor rust doorliep op HVC’10 doelman Tom van der Spek die de bal al in zijn bezit had.. Den Hoorn-trainer John Hage moest kort daarvoor zijn rechtsbuiten Maurizio Marinacci  vanwege een knieblessure vervangen voor Brad van Buuren. Ook leverde het vendelzwaaien van de Hoornse assistent bij de Hoekse spelers irritatie op, maar scheidsrechter Van Dijk floot van te grote afstand om al of niet zelf offside waar te nemen. Wen er alvast maar weer aan, HVC’10, in de competitie gebeurt het vrijwel elke wedstrijd.

Mitchell Bouwhuis scoort
HVC’10 ging na de thee onverdroten verder op de manier waarop ze voor rust geëindigd waren. Spits Sil van Ooijen soleerde sterk langs twee verdedigers, gaf een prima voorzet op middenvelder Mitchell Bouwhuis die de bal schitterend aannam en met één vloeiende beweging Robert Jan Kuipers het nakijken gaf (1-0 in de 46e minuut)

Geen hoge druk en rode kaart
HVC’10 bleef het initiatief houden en SV Den Hoorn kwam niet aan hoge druk zetten toe. Spits Donny Slot liet zich lijdzaam door  Michael van den Bos uit het veld spelen. Tussen de 61 en 64e minuut kreeg de thuisclub weer drie goede kansen (Mitchell Bouwhuis, Badr ben Mohammed en Kyrill Slutskyy ) maar doelman Kuipers hield zijn team in die fase  fier overeind. Als je de gewenste 2-0 niet scoort, blijft het altijd gevaarlijk Piet Boon wisselde uit  voorzorg Bouwhuis en Reurink (beiden terug van blessures) voor Scott Kraan en Tony Vierhout. Het leek voor de Hoekse ploeg toch allemaal goed te komen, toen Noah Barends na een te harde  overtreding op Badr ben Mohammed zijn tweede gele kaart kreeg. Hij mocht alvast gaan douchen.

Een slimme inbreker slaapt nooit
HVC’10 leek op rozen te zitten, maar dan blijkt hoe raar Vadertje- voetbal in elkaar steekt. SV Den Hoorn putte moed putte uit de ondertalsituatie en de thuisclub werd slordiger.  Met lange trappen vanuit de defensie zocht SV den Hoorn naar de invallers  Brad  van Buuren en Mohammed Ouhammou. Die moesten het  vóór maar uitzoeken.
Dan staat plotseling de inbreker voor de deur. Het mocht weliswaar een gestolen punt zijn, als je de achterdeur voor  een slimme inbreker niet op slot doet, maakt hij daar gebruik van. Balverlies in de voorhoede, een tevergeefs  opgekomen back gaven Mohammed Ouhammou de gelegenheid om na een snelle uitbraak over rechts de gelijkmaker binnen te tikken. Er stonden nog maar vijf minuten op de klok.

Nog meer kansen
Het had nog gekker kunnen worden als 1 minuut voor tijd Brad van Buuren na weer zo’n lange trap van achteruit helemaal vrij kon doorlopen naar Tom van der Spek, die echter kundig de bal van zijn kicks plukte. Maar in de drie minuten die daaraan vooraf gingen kregen ook Jorn Groothuizen en  Badr ben Mohammed een riante mogelijkheid om Robert Jan Kuipers voor de tweede keer te kloppen en de thuisclub toch de overwinning te bezorgen. Jorn schoot in extremis net naast en Badr knalde tegen een verdediger.

John Hage

SV Den Hoorn-traineer John Hage was blij dat de offday van zijn ploeg op het juiste moment kwam. “We hadden voor het eerst in de voorbereiding een mindere dag. In de rust zei ik dat we blij moesten zijn dat we niet met 3-0 achter stonden. En we speelden op gras, dat zijn we niet gewend.”

Kunstgras of natuurgras?
Het moet niet gekker worden, als je kijkt naar het Hoekse biljartlaken dat de spelers in De Hoek kregen. Amateurspelers in de eerste klas kunnen al niet meer op natuurgras spelen. John Hager besloot met de woorden dat zijn ploeg van deze wedstrijd veel  geleerd moet hebben. Deze week neemt SV Den Hoorn een belangrijk besluit. Gaan ook zij over naar het zaterdagvoetbal volgend jaar? Als het aan  John Hage ligt, mag het. “Dan heb ik ook eens de zondag voor mijn gezin.”

Aan Hoekse zijde waren Piet en Henk Boon eigenlijk alleen maar tevreden  met het vertoonde spel. “We speelde ze de eerste helft helemaal van de mat. Dan moet je natuurlijk wel twee of drie kansen benutten. Maar wat hadden onze spelers een plezier door het verzorgde en creatieve  voetbal. We  vonden elkaar uitstekend. En nog leuker, ik kan niemand van ons opnoemen die niet meekon op dit niveau tegen een eersteklasser. Ik heb geen zwakke plek gezien.“

Twee weken geleden speelde SV Honselersdijk HVC’10 nog overhoop. Het kan allemaal raar lopen in het voetbal. Ook vanmiddag weer.
Zaterdag speelt HVC’10 weer thuis (tegen HMSH). Een overwinning betekent de volgende ronde.

HVC’10 : Van der Spek, Boogaards, Kay van den Bos, Michael van den Bos, Storm, Bouwhuis (70 Vierhout) , Groothuizen,  ben Mohammed, Reurink ( 70 Kraan) Sil van Ooijen (80 Len van Ooijen) Slutskyy.

Gele kaart : Badr ben Mohammed

Door: Cees van der Pol
Foto: Danny Ploegaert


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl