HVC’10 lijdt onverdiende nederlaag in wassenaar

Het lijstje afwezigen bij HVC’10 was nauwelijks minder dan vorige week in de gestaakte wedstrijd tegen DSO. Glenn Boon was weliswaar terug van een schorsing en Kyrill Slutsky kon ook weer spelen, maar daar stond tegenover dat Mitchell Bouwhuis (de Hoekse topscorer tot nu toe)  een hamstringblessure opliep. Nu is een handvol afwezige basisspelers  eigenlijk niet mogelijk in de altijd lastige uitwedstrijd tegen het Wassenaarse SVC “08. De club heeft zich zoals elk jaar met een rijke sponsor weer versterkt en gaat vol voor het kampioenschap.

Het  had allemaal anders kunnen lopen als Leroy Smits in de vijfde minuut niet een strafschop had gemist toen Dave Kram in het strafschopgebied werd aangetikt. Smits koos voor het midden en doelman Joey Vos keerde de bal met zijn voeten. Toch kwam HVC ‘10 op voorsprong,  toen Dave Kram na 16 minuten de verdiende openingstreffer binnenschoot. HVC’10 was feller en creatiever aan de wedstrijd begonnen dan de thuisclub. Maar gaandeweg kwam die met hard  spel beter in de wedstrijd. Tien minuten voor rust kopte Clay Hoekstra de bal achter doelman Rowdy Janssen.(1-1)  Vriend en vijand was ervan overtuigd dat de Hoekse club bij het rustsignaal had moeten voorstaan.

Maar voetbal is een sport die niet altijd loopt zoals een wedstrijd zich laat aanzien. Vijf minuten na rust snelde Thomas Hughes door de Hoekse verdediging en hij liet de 2-1 aantekenen.  HVC’10 bleef verrassend goed spelen, had de gelijkmaker ook zeker verdiend. SVC’ 08 maakte steeds meer overtredingen. Nu was de prima leidende scheidsrechter Evert Jan van der Perk niet iemand die voor elk wissewasje geel trok, maar drie spelers van de thuisclub mochten toch geel incasseren. In de slotfase wisselde Piet Boon drie spelers en ging vol op de aanval spelen. Helaas voor de Hoekse club kwam Dave Kram niet verder dan een knal op de lat en tikte doelman Vos vlak voor tijd nog een scherpe schuiver van Slutsky uit de hoek.
HVC’10 bleef voor de tweede keer deze competitie keurig kaartloos, maar helaas ook puntloos, waar minimaal een punt verdiend was. Met smart wacht men in de Hoek op een opstelling met het sterkste team. Reurink en Badr ben Mohammed moeten nog één keer plaatsnemen op de tribune  vanwege de  schorsing die ze in de laatste wedstrijd voor de coronastop (ironisch genoeg tegen SVC’08) opliepen. Volgende week komt  het ook nog puntloze Soccer Boys naar de  Hoekse Rondgang.
Maar met twee overwinningen van SVC’08 is feitelijk de eerste periodetitel al buiten het zicht.

Opstelling HVC’10:
Janssen,  Boogaards, Kernan (80. Voskamp), Boon (70. Jeffrey van den Bos) , Kay van den Bos,  Smits, Michael van den Bos, Storm, Kram, Van Noort,(70. Kraan),  Slutsky

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl