HVC’10 lijdt weer onder grensrechter-virus

De wedstrijd HVC’10 – RCL uit Leiderdorp werd mogelijk beslist door weer een opzettelijke, foutieve beoordeling van assistent-grensrechter Hanno van Breugel. Twee minuten na rust werd Jorno Reurink frank en vrij aangespeeld, en terwijl hij de bal schitterend over de uitgelopen RCL-doelman lobde, had de Naaldwijkse scheidsrechter Marcel van Ekelenburg al gefloten. Er was geen sprake van buitenspel en de scheids zag dat bij nader inzien ook wel. Maar hij had te snel gefloten. De 1-0  voorsprong die nu werd weggewuifd en  weggefloten, ( lees gestolen) had mogelijk  een ander wedstrijdbeeld tot gevolg gehad. Maar dat weet je natuurlijk nooit zeker.
Reurink was woedend en liet dat ook goed merken. Een opstootje na afloop werd gelukkig al in de kiem gesmoord. Maar voor HVC’10 wordt het zo langzamerhand om gek van te worden van alle afgepikte punten. Het mag a.s. woensdag ook nog voor tien minuten naar Rijswijk om een door zo’n zelfde incident  veroorzaakte staking uit te spelen.

RCL voor rust beter
Voor rust was RCL verreweg de betere ploeg, het combineerde met snelle flitsende aanvallen  gemakkelijk door de verdediging van HVC’10 die weer een nieuwe mutatie had ondergaan. In die eerste helft miste RCL echter enkele goede kansen, maar ook toonde doelman Janssen zich een betrouwbare sluitpost. Eigenlijk kreeg de thuisclub maar één goede kans, toen Daniël Storm op de doelman van RCL  stuitte.

RCL benut na rust kansen
Na het grensrechters-incident pakte  RCL In  het eerste kwartier na rust een 0-2 voorsprong door doelpunten van Tommy Sinteur en Jake van Heusden, die beiden deel uitmaakten van een snelle voorhoede. Het eerste doelpunt was een prachtige goal.  En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de score veel hoger had kunnen worden als de Hoekse doelman  Rowdy Janssen niet in zo’n  uitstekende vorm had verkeerd. Hij pakte op schitterende wijze schoten van Sinteur, Van Heusden en Rutgers van de Leiderdorpers, liep bovendien gedurfd uit  en was op deze avond met afstand de beste speler op het kunstgrasveld.

Goedmakertje
Dat HVC’10 na een ‘goedmakertje’ van Van Ekelenburg in de 71e minuut nog op 2-1 kwam door Kay van den Bos, maakte het nog even spannend. Zeker omdat RCL-trainer Van Heek zijn beste man Jake van Heusden er af haalde. Waarom was onduidelijk, want mede daardoor kwam HVC’10 nog terug  in de wedstrijd.

Ach de mensen die in het veld stonden, deden hun stinkende best. Maar hoe is het mogelijk dat de KNVB een doordeweeks  programma plant, waarbij om 20.00 uur het eerste, het tweede en de JO19 -1 allemaal gelijktijdig spelen. Er zaten nauwelijks meer wisselspelers op de bank.

In de slotfase, waarin alles open lag, miste RCL-spits Sieb Rutgers enorme kansen. Maar evengoed kun je stellen dat opnieuw Rowdy Janssen liet zien dat hij de denkbeeldige champagne als ‘man of the match’ in ontvangst kon nemen.
Jorno Reurink over zijn onterechte afgekeurde goal: “Met dit soort assistenten verlies je alle plezier in voetbal. Het is dit jaar echt bar en boos.”

Het is duidelijk dat de door blessures geteisterde Hoekse ploeg na deze nieuwe nederlaag de competitie op zijn dooie akkertje kan uitspelen. De nacompetitie is nu wel buiten bereik en er zijn geen zorgen voor de onderste plaatsen. Wanneer wat geblesseerde spitsen terugkeren, is er misschien lol om ergens een stuntje uit te halen of om een ploeg een hak te zetten. Maar ja, dat hadden ze na de eerste competitiehelft echt niet gedacht. Het elk jaar optredende fenomeen van een te smalle selectie breekt de  Hoekse ploeg opnieuw op.

Opstelling HVC : Janssen, Van Ooijen, Boon, Van den Bos, Leerdam, Storm, Groothuizen, Bogaards, Reurink, Vierhout (63 Ben Mohammed) Kraan ( 63. Plooij)
Geel HVC’10 : Bogaards
Scheidsrechter : Van Ekelenburg (Naaldwijk)

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl