HVC’10 ook onderuit tegen FC Skilzz

Hvc’10 speelde zijn derde en laatste bekerwedstrijd tegen competitiegenoot FC Skilzz uit Wateringse veld op een open en winderig sportveld. De uit de derde klasse B gepromoveerde kampioen  liet er geen twijfel over bestaan wie op dit moment de sterkste ploeg heeft. Met snel en gevarieerd aanvalsspel speelde het vooral voor rust de Hoekse ploeg naar een 4-1 nederlaag. Daardoor eindigde HVC’10 als laatste in de poule en is het bekeravontuur dit jaar  snel voorbij.

De paal als obstakel
Het had misschien anders kunnen lopen als in de 10e minuut Mitchell Bouwhuis niet de paal had getroffen, maar vijf minuten later belandde de eerste doelrijpe kans van de Wateringers ook op de paal. Weer vijf minuten later mocht  Chadion Melfor op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen en ook die bal werd een speelbal van de wind en eindigde op de lat boven Khalid el Menkouzi.  Daarnaasr moest Jorno Reurink (spelend op ’10’op ll) zich laten vervangen door Badr ben Mohammed en die werd al bij zijn eerste actie neergelegd in het strafschopgebied. Een terechte penalty, maar Beau van der Toon mikte de  bal op de ….. paal.

Ineens 3-0
Maar daarmee waren de meestevwapenfeiten voor de Hoekse ploeg vóór rust wel vermeld. Binnen tien minuten voor rust veranderde FC Skilzz de stand van 0-0  in 3-0. Twee doelpunten kwamen van de handige Djurandi Swedo en vlak voor het rustsignaal van de rustig en goed leidende scheidsrechter Moussaoui  knikte aanvoerder Shibi Rojer een terugkomende bal van …. (alweer) se  lat toch achter El Menkouzi.

Wisselingen
Na rust wisselde Piet Boon Rico Sterrenberg voor Thomas van der Bogt en Jari  Wagemakers kwam voor  voor Beau van der Toorn in de ploeg . Maar de strijd was natuurlijk al lang beslist. Later moest ook Kirill Slutskyy zich nog laten vervangen. Dat gaf nogal wat omzettingen in de Hoekse ploeg, want invaller Ralf Kramer is een linksback.

Haagse valkuil
De valkuil voor FC Skilzz in de competitie later zou wel eens kunnen zijn dat enkele spelers op sommige momenten onnodig kabaal maken tegen de scheids of hun zinnen verliezen.

Schermutselingen
Er volgden nog wat voetbalschermutselingen: een prachtig uitgespeelde aanval over links werd door een  inglijdende invaller achter El Menkouzi geschoven.(4-0)  Even later lag ook de 5-0 achter dezelfde  doelman, maar die werd door de scheidsrechter wegens vermeend buitenspel geannuleerd. In plaats daarvan werd het in de aanval daarop een doelpunt voor HVC’10, toen Thomas van bder Bogt goed en stevig doorging naar keeper Giovani Spaan. De terug carambolerende bal werd door Dylan Boogaards over hem heen gelift. De eindstand werd daardoor 4-1.

Trainer trots

De jonge trainer Oussama Bekkaoui (26 jaar) die zijn team naar drie overwinningen in de bekerpoule leidde, was trots maar voorzichtig. “Misschien gaat het straks in de competitie niet zo soepel. HVC’10 kreeg ook kansen en een strafschop, maar onze voorhoede is inderdaad razendsnel. Ik vind het daarom  wel een verdiende overwinning. We gaan met volle moed beginnen aan de competitie. Het uiteindelijke doel op korte termijn is de eerste klas, maar dat hoeft niet meteen in het eerste jaar te gebeuren. We hebben ook genoeg talenten uit de jeugd achter de hand.” Bekkaoui was daarvoor zes jaar verbonden aan de voetbalschool.

De Hoekse ploeg moet toch wat schaafwondjes likken en kan alleen maar moed putten uit een bekend gezegde: “Een slechte generale…”

Door: Cees van der Pol

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl