HVC’10 overtuigend langs Westlandia

Zelden speelde HVC’10 zo’n wedstrijd met twee gezichten. In de  eerste helft van de  Westlandse derby tegen Westlandia-uit gaf de Hoekse ploeg te weinig tegenstand. Het spel was onrustig en onzuiver  en het was louter aan invaller-doelman Tom van der Spek te danken dat er voor de rust  niet gescoord was. Tegenover de ene gemiste kans van Sil van Ooijen stond zeker een handvol goede mogelijkheden voor  de thuisclub. Maar het vizier van spits  Tim van der Voort stond niet op  scherp en de andere mogelijkheden werden door Van der Spek  ongedaan gemaakt. Hoe anders was het na rust. De lange ballen van achteruit leverden steeds buitenspelsituaties op en de Westlandia- grensrechter  viel daarbij niet op een fout te betrappen.

De voor de rust onzichtbare Jorno Reurink beleefde na rust een revival. Al na één minuut zette hij de snelle Sterrenberg vrij voor de doelman en die schoot hard en hoog binnen.  (0-1) Daarna bleef HVC’10 de grote ruimtes benutten die het van het plotsklaps aangeslagen Westlandia kreeg. Waar de Naaldwijkse spitsen slechts  op zoek gingen naar een penalty (waar de uitstekend leidende invaller scheids Wesley Thomas  uit Amsterdam niet intrapte,) creëerden de Hoekse middenvelders  via slimme steekpasses kans op kans. Het was toen een wonder dat HVC’10  niet verder uitliep naar een hogere score, maar nu toonde de Naaldwijkse doelman Jan Duijvestein zijn klasse. Kansen voor Reurink , Van Ooijen, Sterrenberg en Slutskyy maakte  hij soms met wat geluk onschadelijk. De wonderbaarlijke redding na een kopbal van Kay van den Bos uit een corner was ook prima. Gek genoeg was hij kansloos op een inzet van zijn eigen centrale verdediger Timothy le Duc, die een strakke assist van invaller Dave Kram kansloos onder zijn doelman schoof.

Nu gingen alle Naaldwijkse koppen omlaag en dat leidde vlak voor tijd nog tot een derde treffer. Mitchell Bouwhuis nam een vrije trap zoals je die eigenlijk altijd moet nemen. Met de  achter de verdediging neergelegde bal  kopte Dave Kram zijn vierde seizoentreffer achter Duijvestein. De 0-3 leek teveel van het goede als je de eerste helft zou meerekenen. Maar op het scorebord  had ook net zo goed 0-6 kunnen staan, wanneer HVC’10 in de tweede helft niet de mooiste kansen had gemist.  Beide ploegen hebben nu 10 uit 8. Voor HVC’10 wacht volgende week SC Feyenoord in de beker. Dat zal andere koek worden.

Opstelling HVC’10
Van der Spek , J. van den Bos, Boon,  K. van den Bos,  Storm., Voskamp, Bouwhuis,  Slutskyy, Van Ooijen,(75 Kram)  Sterrenberg,( 65. M.van den Bos) Reurink (85 Van Dijk)

Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl