HVC’10 vernedert periodekampioen WV/Kranenburg

Als HVC’10 in de thuiswedstrijd tegen WV/Kranenburg echt had gewild, was de best  onverwachte overwinning in de dubbele cijfers terecht gekomen. Ook de Haagse trainer Ricky van den Berg (ex-prof FC Den Haag)  gaf na afloop toe  dat zijn volkomen falende ploeg met dubbele cijfers de badplaats had kunnen verlaten. Het bleef echter bij 6-1.

Aanvallen!
Beide ploegen begonnen in een 4-33 opstelling. Dat beloofde dus veel goed voor de kijkers. HVC’10 maakte het waar; WV/Kranenburg moest zich diep schamen. HVC’10 had inderdaad wat recht te zetten na de beschamende nederlaag vorige week tegen laagvlieger Van Nispen  en combineerde er vanaf het begin lustig op los. Al in de 9e minuut nam het een voorsprong, toen aanvoerde Michael van den Bos de jonge spits Sil van Ooijen aanspeelde. Doelman Sander van der Toorn twijfelde met uitkomen en gaf  zo Sil Van Ooijen gelegenheid hem uit te spelen.  De hoek naar het doel was nog erg moeilijk maar fraai schoof  de spits de openingsgoal binnen.

Haags middenveld onzichtbaar
Daarna bleef HVC’10 vlot  combineren, bleef  baas op het middenveld, waar WV/Kranenburg het liet afweten. Het Haagse middenveld was te beroerd om zich moe te maken,  zette geen druk op de Hoekse spelverdelers die  zich daardoor lekker konden uitleven. Achterin blonken bovendien beide backs Kay van den Bos en Daniël Storm uit, zonder overtredingen te maken.

Bouwhuis smaakmaker
Smaakmaker aan Hoekse kant was echter zonder meer de jonge buitenspeler Mitchell Bouwhuis die links en rechts zijn directe tegenstanders doldraaide. Na opnieuw zo’n passeerbeweging legde hij de bal in de 38e minuut panklaar voor Jorno Reurink neer die geen moeite meer had Sander van der Toorn voor de tweede keer te passeren. Diezelfde Bouwhuis kreeg een cadeautje terug van Reurink, toen hij na een pass van Reurink wegdraaide en de Haagse  keeper opnieuw passeerde. (3-0)

Wedstrijd gespeeld
Op dat moment was de wedstrijd al binnen.  De Haagse defensie kwam steeds snelheid te kort.  De Haagse onvrede  droop van de gezichten. De enige die nog wat meters wilde maken was  Karam Boukhari. De rest haakte al meteen na rust af, zeker toen Reurink kort na rust al 4-0 aantekende. De andere Hagenaar die zich onderscheidde was Kay Piek die in de tweede helft blijkbaar  e opdracht kreeg Bouwhuis uit te schakelen. Hij deed dat met verve, al noem je dat niet zo positief meestal.

Invaller-scheids Parmessar
Piek kreeg tot twee keer toe geel van invaller-scheidsrechter Moen Parmessar (ook Den Haag). Hij verklaarde na afloop dat de eerste gele kaart van Piek ook meteen rood had kunnen zijn, maar dat “het de wedstrijd er niet voor was”. De tweede kaart viel vlak voor tijd en Piek had  de  kleedkamer nog niet bereikt of Parmessar floot af. Blessuretijd bijtellen had inderdaad niet al te veel zin meer. Parmessar floot verder bekwaam.


Dubbele cijfers was mogelijk
HVC’10 had de score intussen al opgevoerd tot 6-1. Nog een keer Reurink (een kopballetje  na alweer goed werk van Bouwhuis)  en  Sil van Ooijen (na een vrije trap van Glenn Boon) lieten Van der Toorn vissen. Reurink maakte dus een hattrick, de eerste keer sinds hij bij HVC’ 10 speelt.  Tussendoor had alleen invaller voor WV/Kraneburg Twan Schreiner  doel getroffen met een hard schot.  Dat was alleen ror voor doelman Vincent Madern die zeker met een “clean sheet”ihad  willen eindigen. Hij haalde in de 60e minuut met een flitsende reactie een scherp schot van Nick Brouwer uit de kruising. Wanneer enkele Hoekse spelers nog wat beter uit hun doppen hadden gekeken of nauwkeuriger hadden afgewerkt, was een overwinning met dubbele cijfers mogelijk geweest . Waar  de Haagse gasten zich moesten schamen, was het herstel van het dit seizoen onberekenbare HVC’10 opmerkelijk.  Maar volgende week kan alles weer anders zijn….

De Haagse trainer Rick y van den Berg spoog na afloop  vuur. “Het was van onze kant een schandalige vertoning. Echt WV/Kranenburg onwaardig. Niemand was bereid om voor een ander vuil werk op te knappen.  Als je dan ziet, hoe HVC’10 voor elke meter knokt, dan heb ik daar wel bewondering voor. Wij waren te beroerd om een stap meer te verzetten. Het was vandaag drie keer niks.”.
Piet Boon kon dus wel lachen “Natuurlijk was het vorige week  tegen Van Nispen bedroevend. Toen was er weinig inzet en nu klapten we er boven op. De  combinaties liepen gesmeerd.. Waar ik ook blij van word : voor de tweede achtereenvolgende keer  geen enkele kaart . We worden altijd als harde ploeg getypeerd. Al wedstrijden lang gedragen we ons gedisciplineerd. En zo hoort het ook.”

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl