HVC’10 verzuimt clubrecord te breken tegen degradatiekandidaat

HOEK VAN HOLLAND – Fusieclub HVC’10 had in de wedstrijd tegen degradatiekandidaat nummer 1 Van Nispen de mogelijkheid een clubrecord te breken. De dubbele cijfers konden, nee moesten feitelijk worden gehaald. Maar door in de eerste helft 15 (!) mogelijkheden onbenut te laten, bleef de teller uiteindelijk steken op 6-1. Natuurlijk zegt spelbepaler Jorno Reurink altijd: “Niet iedere kans is een doelpunt”, maar vóór rust kwamen er zeker zes 100-procent kansen voor de thuisclub. Alleen Reurink scoorde pas na een assist van Dylan Bogaards in de 34e minuut.

Uit de startblokken
HVC’10 begon zoals Max Verstappen een Grand Prix op Zandvoort begint. Vol gas.
Binnen de eerste minuut had Sil van Ooijen al twee keer kunnen scoren, maar de dappere doelman Sven van Hensbergen hield het eerste schot en het tweede vloog net over. Toen ook nog Kirill Slutskyy en opnieuw Sil van Ooijen binnen vijf minuten weer alleen op de doelman uit De Zilk afgingen, maar verzuimden te scoren, werd het even later even dramatisch voor de thuisclub.

Ongeloof
Na balverlies van Daniël Storm op het middenveld snelde middenvelder Jordy Manuputty naar het doel en hij legde op tijd af. Linkerspits Ivo van der Vlugt krulde bal langs Rowdy Janssen.(0-1) Er waren zes minuten gespeeld en HVC’10 had vijf mogelijkheden gemist. Ongeloof op de tribune, een déja vu van twee jaar geleden drong zich aan de toeschouwers op, toen Van Nispen ook al vanuit een underdogpositie HVC’10 met countervoetbal met 2-3 versloeg.

Rust bij het scoren
Voetbal is soms een idioot spel. HVC’10 heeft spelers die keer op keer de trage verdediging van Van Nispen hun hielen lieten zien, maar het raffinement om simpel te scoren is er op het ultieme moment soms niet. Voor de uitgekookte gelijkmaker van Reurink werd door Sil van Ooijen (2x) en Kirill Slutskyy drie keer keihard de paal geraakt. Andere 100 procent-mogelijkheden werden alleen door Van Hensbergen onschadelijk gemaakt.

Overhoop
Toen in de 28e minuut de maker van het eerste doelpunt, Ivo van der Vlugt, het veld ook nog eens geblesseerd verliet, bleef er van het veldspel van de gasten niets meer over. De op zich goed leidende Stefan van Egmond, (zoon van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond) die vaak de voordeelregel toepaste en zo het tempo in de partij hield, voelde zich genoodzaakt rechtsback Dylan Bogaards geel te geven. Nou mag dat wel, maar er kwamen best enkele spelers van Van Nispen ook in aanmerking en de gele kaart was dan ook wat inconsequent.
HVC’10 speelde intussen Van Nispen helemaal overhoop en toen Sil van Ooijen één minuut voor de rust opnieuw de doelman uitspeelde en de bal voor een leeg doel voor het inschuiven had, faalde hij. De bal kwam te gehaast in het zijnet. Zo’n uitblijvende treffer kan fataal zijn.

Geen conditie
Maar na rust had HVC’10 het allemaal wel begrepen. Het tempo werd nogmaals opgeschroefd en ondanks het bizar slechte en hobbelige veld ging het door waarmee het voor de rust was geëindigd: kansen missen. Bouwhuis, Reurink, Ben Mohammed schoten in kansrijke positie naast op of de doelman.
Maar in de 55e minuut was het eindelijk raak: Sil van Ooijen gaf in het strafschopgebied de assist op Kirill Slutskyy die deze kans nuchter verzilverde. (2-1)
Van Nispen kwam daarna aan alle kanten conditie tekort en hobbelde hulpeloos achter de feiten aan. Je kunt in de tweede klas niet volstaan met één training per week. Diverse spelers kregen in de tweede helft kramp. Vermeldenswaard is wel dat er geen moment aan een schoppartij werd gedacht door de gasten en dat ook de assistent langs de kant (Kees Imthorn) sportief bleef.

HVC’10 los
HVC’10 komt dit seizoen in de tweede helft vaak met opmerkelijke fitheid voor de dag en in de 59e minuut vergrootte Mitchell Bouwhuis de stand naar 3-1.(aangever Storm die in de tweede helft gelukkig weer zijn normale niveau haalde) Kort daarop liet de pijnlijk geraakte Reurink zich vervangen en de allereerste bal die invaller (ziek geweest) Jorn Groothuizen aanraakte, verdween in het doel: 4-1. Bouwhuis was de aangever.
Het mooiste doelpunt moest toen nog komen. Invaller linksback Jim van Dijk sprintte voluit door op een verre pass. Hij legde de bal strak voor en Dave Kram (ook ziek geweest en ingevallen) knalde de 5-1 langs de wanhopige doelman.
In al die minuten na rust kreeg Rowdy Janssen geen enkele bal te verwerken en hij had thuis kunnen blijven om de geboorte van zijn eerste kind te kunnen afwachten.

Sil van Ooijen scoort toch
Wat hem eerder in de wedstrijd niet lukte door o.a.de tegenwerking van de doelman en de paal, lukte uiteindelijk toch. Bouwhuis zette Sil van Ooijen vrij voor het doel en nu maakte de Hoekse topscorer geen fout: 6-1.
Hoe Van Hensbergen een mogelijke zevende treffer in de 87e minuut voorkwam, zal hij zelf niet meer weten, maar hij pareerde met snelle reflexen drie keer de bal die voor het intikken lag. Toen daarna weer een gastspeler kramp kreeg, nam Van Egmond een wijs besluit. Hij floot enkele minuten voor tijd af en er werd derhalve ook geen blessuretijd nagespeeld. Niemand vond het erg.

Piet Boon: “Gewoon doorgaan.”
De Hoekse trainer was in de rust helemaal niet bang dat het deze keer niet zou lukken: “We waren zoveel beter, we creëerden zoveel kansen en ik heb gezegd gewoon zo doorgaan. De ploeg zelf nam het allemaal ook super positief op. Conditioneel waren we veel sterker en na de rust lukte het afronden ook beter. Maar het hadden eigenlijk dubbele cijfers moeten zijn.”

Na de eerste helft competitie.
HVC’10 maakt een goed seizoen door, hoewel de club sinds de kerst niet gespaard bleef van blessures. De voorhoede scoort met een gemiddelde van drie doelpunten per wedstrijd. De Hoekse ploeg staat halverwege de competitie op de derde plaats, die mogelijk aan het einde van het seizoen recht geeft op de nacompetitie. Wat de kille cijfers betreft zijn Sil van Ooijen ( 9 goals en 4 assists) Kirill Slutskyy ( 6 goals en 5 assists), Mitchell Bouwhuis (5 goals en 5 aangevers) en Jorno Reurink (4 goals en 4 assists) de waardevolle smaakmakers. Koploper UVS is zeven punten weggelopen, maar de subtop staat dicht op elkaar. Volop hoop in De Hoek dus.

HVC’10: Janssen, Bogaards, Van den Bos, Boon , Storm, Van Dijk, Ben Mohammed (65 Kram) , Bouwhuis, Slutskyy, Sil van Ooijen (83 broertje Len), Reurink (65 Groothuizen)
Gele kaarten: HVC’10: Dylan Bogaards
Gele kaarten Van Nispen: geen
Scheidsrechter: Stefan van Egmond (Voorhout)


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl