HVC’10 vindt zichzelf terug in Delft

Frank Verhaar, de sympathieke trainer van de thuisclub, verwoordde het na afloop heel simpel: ”Het enige moment dat we vanmiddag op tijd waren, was het aanvangstijdstip. Daarna waren we steeds te laat bij het met veel inzet spelende HVC’10. Ik had veel meer verwacht van mijn ploeg. Vorige week misten we vijf basisspelers tegen de 0-8 tegen SVC’08, maar vandaag waren we vrijwel volledig. Dan moet  je wel meer inzet tonen. Een terechte nederlaag dat wel, maar tegen deze ploeg had dat nooit gemogen.” Hij deed daarbij de Hoekse ploeg tekort, want Full Speed werd overhoop gespeeld

Opluchting bij HVC’10
Veel meer vrolijke gezichten waren er dan ook aan Hoekse kant. Eindelijk liet de blauwzwarte brigade zien dat zij nog goed kan voetballen, zoals dat het geval was in de laatste fase van het vorige seizoen. Piet Boon zal daarom moeite genoeg hebben om de man of the match te benoemen, want daarvoor kwamen deze middag veel spelers  in aanmerking. Eigenlijk verzaakte niemand in een wedstrijd van voor HVC’10 groot belang.

Van Oijen versus Van Ooijen
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter  Marcel van Ekelenburg uit Naaldwijk vloog HVC’10 er gretig op los. Het gaf de thuisclub geen ruimte en die liet zich inderdaad wel heel gemakkelijk afbluffen. Sterspeler Donny van Oijen kreeg geen schijn van kans tegen zijn naamgenoot aan Hoekse kant, Len van Ooijen. Het leek alsof hij nog steeds op vakantie was op Curaçao  en hij werd in de 58e minuut dan ook terecht door Verhaar gewisseld  voor Michael Bogers.

Slutskyy, Reurink, Bouwhuis top
Dat was direct na de 0-2 van Mitchell Bouwhuis, de nummer 10 die de bal maar voor het intikken had na een flitsende combinatie van Kirill Slutskyy en Jorno Reurink. Het Hoekse middenveld won in deze wedstrijd  trouwens vrijwel ieder duel: de verdedigende middenvelder Jorn Groothuizen speelde weer met de flair van vorig seizoen en Wessel Vijverberg bekroonde een prima partij met het vierde doelpunt, waarbij Kirill Slutskyy iedereen aan zijn laars lapte, de achterlijn opzocht en  haalde en de bal volgens het boekje panklaar bij de penaltystip teruglegde op Vijverberg, die hard en droog in het Delftse doel knalde.

Doelman geen lekkere middag
Aanvoerder-doelman Reinder Pul had een slechte middag in het Delftse doel, hij kon eigenlijk geen echte  redding verrichten en moest toch vier keer de bal achter zijn rug oprapen. Aan de andere kant kregen de Delftse spitsen geen enkele kans tegen het sterke centrale duo Glenn Boon en Kay van den Bos.

De eerste dertig minuten was HVC’10 heer en meester en daarna kwam er een kortevfase waarin Full Speed in het spel terugkeerde. Wanneer de vrije trap van linksachter Joey Donkers niet op de kruising was gekomen, waarmee hij de stand op 1-1 zou hebben  gebracht, zou de wedstrijd  misschien nog een ander verloop hebben kunnen krijgen.
Er kwamen daarna een paar lichte opstootjes van driftkikkers en een roepincidentje van de tribune, maar scheidsrechter Van Ekelenburg ging er vrij luchthartig mee om. Toch kreeg verdediger Leon Bekenes geel na een te harde tackle op Mitchell Bouwhuis.

Sinterklaas komt aan in Delft
De goedheiligman arriveerde zaterdag in het centrum van Delft, maar hij was op tijd in de Kerkpolder terug om HVC’10 een cadeautje te bezorgen.
Na een lichte duw in de rug van rechterspits Dave Kram bij Joey Donkers ( De scheids: “(Voor zo’n lichte overtreding fluit ik echt niet, je lijkt Lothar Mathäus wel zei ik tegen die nummer 5, maar die kende hij niet.”) schoof Lesley Dijksman ongelukkig de bal in het eigen doel. Maar de 1-0 voorsprong voor HVC’10 was op dat moment dik verdiend. En met wat meer geluk had Mitchell Bouwhuis de 0-2 al voor rust achter Pul geschoten, maar een verdediger redde zijn schot op de doellijn.

Het hielp echter niets, want als de voorhoede van HVC’10 zoveel ruimte krijgt, is het leed al geschied. Kirill Slutskyy (terugkomend in de gewenste vorm), Jorno Reurink (toch als valse spits nu wel actief en gevaarlijk) en de snelle Dave Kram lieten steeds zien hoe het voetbal door HVC’10 ook gespeeld kan worden.

Tweede helft  ‘full speed’ van HVC’10
De assistent langs de lijn bij Full Speed probeerde zijn ploeg nog met vlagsignalen te redden, maar bij de snelle  uitbraak van Bouwhuis was het meters geen buitenspel en dan bezorg je je ploeg geen succes. Opnieuw liet Van Ekelenburg zich niet foppen en keurde het fraaie doelpunt zonder moment van twijfel goed. De prima pass op Jorno Reurink werd door de spits vallend achter Reinder Pul gekopt.Koppend scoort Reurink zelden. Er waren toen 68 minuten gespeeld en de partij was feitelijk voorbij. De invallers aan Delftse kant  (Aden Adan en Dajay Sakkee) konden het brandende huis niet meer redden.

Slutskyy krijgt rust
Piet Boon kon zijn waardevolle spelers een kwartier voor tijd rust gunnen: Slutskyy en Van den Bos werden gewisseld voor Beau van der Toorn en Jim van Dijk. En hoe makkelijk blijkt dan het voetballen in een draaiend team te zijn. Daarvóór was ook Rico Sterrenberg (eindelijk terug van vijf  wedstrijden schorsing) ingevallen voor Dave Kram  waarmee de Hoekse snelheid op rechts gehandhaafd bleek. Full Speed ( Samet Mermer en Lesley Dijksman) reageerde de onvrede op het eigen spel af met onnodige en te harde overtredingen die beide spelers  nog geel opleverden.

Van Ekelenburg: Het was een makkie vandaag.”
Toch vond de relaxt leidende (op zijn eigen bekende wijze) scheids het een makkelijke wedstrijd. Hij had precies negentig minuten gefloten. Had hij maar één minuut eerder naar de kleedkamer gewezen,want nu werd de goed keepende Khalid el Menkouzi van zijn ‘clean sheet’ beroofd. De laatste Delftse voorzet van Joey Donkers namelijk werd door invaller Michael Bogers vallend achter de doelman gekopt. Het was een momentje van Howks concentratieverlies achterin, maar zo’n doelpunt heet in voetballerskringen voor de statistiek gescoord te zijn. Afgetrapt werd er daarna  niet meer.

Het gesprek van de week
Trainer Piet Boon was na de 1-4 zege een opgelucht man. ”Ik ben trots op mijn ploeg. We hebben met elkaar van de week om de tafel gezeten; het was natuurlijk ook wel vijf voor twaalf. Vanaf de eerste minuut kletsten we er vol op, energierijk en met goed voetbal. Ik zag weer even het oude HVC’10 terug van vorig seizoen.”
Hij blikte hoopvol vooruit naar de komende wedstrijden, waar de Delftse trainer  Frank Verhaar waarschijnlijk deze week zijn elitetroep op zijn nummer zet. Maar voorlopig heeft zijn ploeg al twaalf punten verzameld en is ver verwijderd van de onderste drie. Maar het onderlinge verschil van zes punten tussen Full Speed en HVC’10  kon zijn elftal deze middag vanaf de eerste minuut niet waarmaken.

Opstelling HVC’10: El Menkouzi, Bogaards, Van den Bos (76  Van Dijk), Boon, Van Ooijen, Vijverberg, Groothuizen (86 Kernan)  Bouwhuis (86 Van der Bogt) Slutskyy (76 Van der Toorn) Reurink, Kram (64 Sterrenberg)

Geel  HVC’10: Bouwhuis
Scheidsrechter Marcel van Ekelenburg (Naaldwijk)

Door: Cees van der Pol


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl