Informatie kaartverkoop bekerfinale Feyenoord – Az

Feyenoord strijdt op zondag 22 april aanstaande met AZ om de TOTO KNVB Beker. Alle informatie over de kaartverkoop voor de bekerfinale in De Kuip is vanaf nu beschikbaar voor supporters. Seizoenkaarthouders en de meeste actieve uitkaarthouders komen als eerste in aanmerking om de beschikbare kaarten te kopen. De verwachting is dat er geen kaarten overblijven voor overige supporters. De belangrijkste kaartverkoopinformatie is te lezen in dit bericht en wordt verder toegelicht op een aparte pagina.

Aantal kaarten
De bekerfinale wordt georganiseerd door de KNVB en Feyenoord krijgt voor deze wedstrijd (net als AZ) de beschikking over in totaal 17.500 kaarten. Hiervan komen er uiteindelijk 13.771 beschikbaar voor supporters. De overige kaarten worden verdeeld over andere groepen supporters/relaties die aan de club zijn verbonden, zoals zakelijke seizoenkaarthouders, sponsors en partners, investeerders, leden van Sportclub Feyenoord, spelersfamilie en medewerkers van Feyenoord (Academy) en Stadion Feijenoord.

Berekening supporters:
Kaarten voor loting 11.907
Beschikbaar voor supporters 13.771
Voorrang ‘toegewezen uitkaarthouders’ 1.786
Blinden/slechtzienden/mindervaliden (en begeleiders) 78

Loting
Bovenstaande betekent helaas dat er zeer waarschijnlijk meer vraag dan aanbod zal zijn en dat niet alle ruim 34.000 seizoenkaarthouders gegarandeerd aanwezig kunnen zijn bij de bekerfinale. Om alle seizoenkaarthouders een gelijke kans te geven op een kaart én de kaartverkoop zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, kiest Feyenoord, in samenspraak met FSV De Feijenoorder, evenals bij de bekerfinale van 2016 voor een loting.

Aanmelden loting
Seizoenkaarthouders kunnen zich vanaf woensdag 21 maart 11:00 uur aanmelden voor de loting. Dit is mogelijk tot en met dinsdag 27 maart en het moment van aanmelden heeft geen invloed op jouw kans op een kaart. In tegenstelling tot twee jaar geleden is het ook mogelijk om je als groep aan te melden. De uitkomst van de loting wordt gepubliceerd op donderdag 29 maart. Op www.feyenoord.nl/bekerfinale lees je alle details over (het aanmelden voor) de loting, evenals een uitleg over waarom de club voor een loting kiest (en niet voor andere opties).

Voorrang (actieve) uitkaarthouders
Uitzondering op de hierboven genoemde seizoenkaarthouders zijn de Diamond- en Goldcardhouders. Zij krijgen, net als Silvercardhouders die op 28 februari (speeldag halve finale bekertoernooi) minimaal 91 punten hadden (zie deze PDF), voorrang en hiermee het recht om per persoon één kaart te kopen voor de finale. Hiervoor is gekozen omdat deze supporters de meest trouwe en actieve bezoekers van (uit)wedstrijden zijn en de bekerfinale formeel gezien ook een uitwedstrijd is voor Feyenoord, ondanks dat deze in De Kuip wordt gespeeld. Ook hierover lees je meer op www.feyenoord.nl/bekerfinale.

Algemene informatie
De kaartverkoop voor bovengenoemde uitkaarthouders en ingelote seizoenkaarthouders loopt volledig via www.feyenoord.nl/ticketshop. Een kaart kost 33 euro per stuk. Er is geen gezinsvak beschikbaar en er wordt geen leeftijdskorting toegepast. Op www.feyenoord.nl/kaartverkoopinformatie zal een (actueel) overzicht worden bijgehouden van de beschikbare vakken.

Alle informatie
Alle uitgebreide en gedetailleerde informatie over de kaartverkoop vind je op de speciaal aangemaakte pagina www.feyenoord.nl/bekerfinale. Hier vinden seizoenkaarthouders alles wat ze moeten weten over (het aanmelden voor) de loting, lezen de actieve uitkaarthouders wanneer zij een finalekaart kunnen kopen en wordt de volledige procedure van de kaartverkoop inclusief data en tijden van begin tot eind beschreven.

Foto Mischa Keemink www.vksportphoto.com


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl