Jerdy Schouten tekent voor vijf jaar bij Bologna

Jerdy Schouten vertrekt van Excelsior Rotterdam naar de Italiaanse Serie A. De 22-jarige middenvelder tekent een vijfjarig contract bij Bologna FC 1909. Schouten kwam tijdens de vorige transferperiode over van Telstar en speelde zich bij Excelsior in de Eredivisie in de kijker.

Goede stap

Schouten, die in zijn jeugd een tijdje een seizoenkaart had voor de Robin van Persie tribune, zag Excelsior als een goede stap in zijn carrière en dat bleek een juiste keuze. Hij maakte snel naam in het shirt van de Kralingers, waar hij 31 wedstrijden in de Eredivisie speelde en één keer tot scoren kwam. Aan het eind van het seizoen kroonde de supportersvereniging hem tot speler van het jaar en had hij zich in de kijker gespeeld van verschillende (internationale) clubs.

Beloning

Ondanks het vertrek van Schouten, is Excelsior vooral trots op de mooie transfer die de middenvelder nu maakt. ,,Wij hebben Jerdy vorig jaar gehaald omdat we zijn potentie zagen’’, zegt algemeen directeur Ferry de Haan. ,,Dat is een juiste keuze gebleken, want hij paste zich schijnbaar moeiteloos aan. Hoewel ook hij een moeilijke tweede seizoenhelft kende, kan Jerdy desondanks terugkijken op een mooi eerste jaar in de Eredivisie. Deze transfer is een fantastische beloning voor hem.’’

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl