Jeugdsoftbalsters starten met 2x winst in NK Kampioenspoule

Schiedam – De softbaljunioren van SV&HV Schiedam zijn zaterdag de poulewedstrijden om het Nederlands Kampioenschap goed van start gegaan. Tegen HCAW/Zuidvogels werd in Sportpark Bijdorp tweemaal nipt gewonnen met 5-4 en 2-1.

In de eerste wedstrijd begonnen de Schiedamse softbalmeidenfurieus. Met drie honken bezet, sloeg Lisa Hoeverts een triple waarop Sietske Drijvers, Sierra de Groot en Julia Kwakernaak konden scoren. In de 3e inning werden hier nog eens 2 punten aan toegevoegd, waardoor SV&HV Schiedam door scores van Laura Schouten en Lisa Hoeverts uitliep naar een voorsprong van 5-1.

Langzaam kroop HCAW/Zuidvogels toch dichterbij, maar verder dan 5-4 liet de Schiedamse verdediging onder leiding van pitcher Nienke Weis het niet komen.

De tweede wedstrijd bleef lang zonder scores. Pas in de 4einning lukte het HCAW/Zuidvogels het eerste punt van de wedstrijd te scoren op de goed gooiende Isa Zwitzer. Alles leek erop dat het 0-1 zou blijven en de overwinning naar het combiteam uit Bussum/Huizen zou gaan. Maar daar dacht Daviddienne Susanna anders over. Met een inside-the-park homerun trok zij in de laatste slagbeurt de stand gelijk.Vervolgens kreeg Nienke Weis 4-wijd, en werd zij als honkloopster vervangen door Manon Bol. Sietske Drijvers en Sierra de Groot sloegen daarna de over de honken snellende Manon Bol over de thuisplaat.

Volgende week zaterdag speelt SV&HV Schiedam uit tegen Wildcats.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com